MEĐUNARODNO PRAVO NE POSTOJI! Fila ogorčen presudom Radovanu Karadžiću, ali je time ipak otklonjena JEDNA IDEJA!

Fila kaže da je ova presuda ista kao prvostepena, samo je gora po Radovana Karadžića

Toma Fila
Toma Fila, Foto: Alo!/Marko Đoković

Advokat Toma Fila smatra da je današnja presuda Žalbenog veća Mehanizma za krivične sudove u Hagu, koje je izreklo je doživotnu kaznu zatvora bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, loša po Karadžića, ali da je njom bar otklonjena ideja o Srbima kao genicidnom narodu.

 

Prema njegovim rečima to je dobro je za Srbe i u Republici Srpskoj i u Srbiji, jer je ideja iz Rezolucije Velike Britanije da samo genocidni narod nestala.

- Dobro je što nije prihvaćena optužba za genocid u više opština kao što je to tvrdio tužilac, a podržavao bivši predsednik tribunala Teodor Meron - rekao je Fila osvrćući se na jedinu tačku optužnice za koju je Karadžić oslobođen optužbi.

Radovan Karadžić
Radovan Karadžić, Foto: AP

Fila kaže da je ova presuda ista kao prvostepena, samo je gora po Radovana Karadžića.

 

Ističući da mu je žao Karadžića i njegovog pravnog tima što nisu uspeli da pokažu neosnovanost optužbi, advokat je napomenuo da je posebno sramota što je Karadžić povezan sa genocidom u Srebrenici, koji, kako kaže, uopšte nije bio genocid.

 

Fila povodom današnje presude, kaže, da međunarodno pravo ne postoji, već samo zakon jačeg, i da ova presuda nema pravne posledice za Srbiju, ali generalno satanizuje srpski narod.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi