Aleksandar Vučić, Ivica Dačić
Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić

Tanjug/Tanja Valić 17.1.2019

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Tanja Valić 

Aleksandar Vučić (Beograd, 5. mart 1970) srpski je političar i trenutni Predsednik Republike Srbije. Funkciju predsednika obavlja od 31. maja 2017. Za predsednika izabran je nakon što je u prvom krugu predsedničkih izbora iste godine osvojio apsolutnu većinu. 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić proslavlja danas rođendan. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Pročitajte još:

 

Pored maternjeg srpskog, govori engleski i ruski jezik. Oženjen je i otac je troje dece.

Mladost i obrazovanje

Rođen je 5. marta 1970. godine u Beogradu, kao stariji sin Angeline (devojačko Milovanov) i Anđelka Vučića.

Aleksandar je bio odličan učenik u osnovnoj školi "Branko Radičević" i u Zemunskoj gimnaziji. Pobeđivao je na gradskim i republičkim takmičenjima iz istorije, a bio je i pionirski prvak Beograda u šahu. Završio je Pravni fakultet u Beogradu, a usavršavao je engleski jezik u Engleskoj, u Brajtonu. Kao jedan od najboljih studenata generacije bio je i stipendista "Fondacije za razvoj naučnog podmlatka".

Aleksandar Vučić

Alo!/Ognjen Radošević

Aleksandar Vučić, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Radio je na "Kanalu S" na Palama, Republika Srpska, 1992. i 1993, gde je pripremao i vodio vesti na engleskom jeziku, blok iz sveta, intervjue i reportaže.

Anegdota iz Vučićevih đačkih dana

Tokom svoje posete Osnovnoj školi „Jovan Kursula" obratio se mališanima anegdotom.

Predsednik se prisetio i svojih đačkih dana, pa deci ispričao jednu anegdotu iz svog privatnog života koja ih je sve silno nasmejala. Vučić je ispričao kako mu je omiljeni predmet u školi bilo likovno, ali da je kada bi crtao konja ispod slike morao obavezno da napiše "konj" s obzirom da je crtao jako loše.

Vučić​ je porodičan čovek i otac troje dece.