Evo za koliko para Milivoje prodaje selo: Njegov oglas rastužio građane Srbije (FOTO/VIDEO)

Selo Brezna smešteno na obroncima Suvobora

Srbiju je pre nekoliko dana obišla vest da jedan čovek prodaje centar srpskog sela na obroncima Suvobora. Milivoje Filipović, povratnik iz Francuske uložio je svoju ušteđevinu u kupovinu Doma kulture, pošte, prodavnice, sušare u svom rodnom mestu, želeći da opet oživi kraj u kom je momkovao. Ipak, kako kaže, stigle su ga godine, pa bi taj zadatak poverio nekom mlađem, ko bi imao elana i entuzijazma, ali i novca u dzepu da plati sve to.

"Četrdeset hiljada evra je cena po kojoj prodajem sve ovo što sam pre par godina kupio od Zadruge. Planirao sam ovde da napravim salu za velika veselja, ali nemam ja više snage za to. Napustio me je taj preduzetnički duh. Kupac dobija odmah i direktorsku fotelju, ali i praznu kasu. Pa ako je dovoljno sposoban, lako će je napuniti", kaže Milivoje za RINU.

Selo Brezna smešteno na obroncima Suvobora, u netaknutoj prirodi, ima veliki turistički potencijal. Korona virus mnoge je ove godine vratio upravo u ruralna područja, tako da je to još jedan plus za ovo mesto u kom je nekad sve vrvelo od života.

"Ko ume, ovde bi mogao da napravi pravu turističku atrakciju. Dva hektara zemlje idealno je za izgradnju vajata, etno sela, ali i da se posadi voće, ovde sve dobro rađa. Nekada se odavde izvozilo za ceo svet", priča Milivoje.

Iako mnogima deluje kao zabit na kraju sveta, selo Brezna ipak ima i svog keca u rukavu. Izgradnjom puta od Pranjana do Gornjeg Milanovca, centar sela koji je otišao na doboš, biće udaljen samo devet kilometara od autoputa Miloš Veliki.

Povezane vesti

 • Korisnik: Bane
  01/10/2020 - 18:29
  Ako dobijes 10.000 eu super To treba da se sve renovira vrata prozori instalacije wc parno grejanje da se uvede, da se uradi fasada da se i jrovovi srede sve je to dotrajalo. Tu treba da se ulozi jos 80.000 eu ali to he mrtvo mesto nema naroda.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi