SVE VIŠE SRBA KAMPUJE NA LETOVANJU Evo koliko košta 10 dana pod šatorom u Grčkoj! Crnogorci "deru", a Hrvatska je pravo iznenađenje!

U obilju turističkih aranžmana za Grčku, Hrvatsku i Crnu Goru, ove sezone, izdvojile su se i ponude za kampovanje, a sudeći po interesovanju naših građana - kampovanje je ponovo u modi.

Hanioti, Grčka
Hanioti, Grčka, Foto: Alo.rs

* Kampovi dobijaju visoke ocene na sajtovima turističkih agencija

* Cenovnici i ponude su različite

* Za kampovanje se opremite sa malo više debljih stvari

Na društvenim mrežama specijalizovani sajtovi i sajtovi agencija nude veliki izbor mesta za kampovanje, a visoke ocene stručnih radnika i gostiju odlaze uglavnom na račun kampova u Grčkoj.

Prednosti ovog vida odmora su mnogobrojne, ali treba imati u vidu da je zabluda da je kampovanje najjeftiniji način letovanja. Nije i cene su u rangu drugih vrsta letovanja.

- Poslednjih godina mnogi kampovi u Grčkoj dostigli su visoku kategoriju i nude sadržaje kao i hoteli ili apartmani, a neki čak i više od toga. Tako danas u kampovima možete izabrati smeštaj u šatoru, drvenoj kućici, bungalovu, kamp prikolici, karavanu. Ako ne želite da se odreknete komfora, većina kampova nudi i luksuzne kućice koje imaju klima-uređaj, kupatilo, kuhinju, spavaće sobe, vrt. Današnji kampovi na Sitoniji, Tasosu, Lefkadi, Pelionu, Peloponezu opremljeni su sanitarnim čvorovima, imaju struju, u mnogima postoje i dodatne prostorije poput onih za povijanje beba, kabine prilagođene osobama sa invaliditetom, a negde čak i posebni tuševi za kupanje kućnih ljubimaca - navode na sajtu grckainfo.com.

TITO I KARDELJ SU UBILI JUGOSLAVIJU, A SLOBA JE BIO PROIZVOD NJIHOVE POLITIKE! Borisav Jović rekao sve o čemu je godinama ćutao!

Cenovnici i ponude su različite. Cene za dve osobe na dan su od 20 do 35 evra, a, primera radi, u kampu Asprovalta cena za dve osobe, šator, auto i struju sa taksom je 20,5 evra. Za više od 10 dana u ovom kampu daju popust od 10 odsto.

Ikarija, Grčka
Grčka, Foto: Profimedia

U jeku sezone za osobu je boravak na dan 4,5 evro, a za decu 3,5 evra. Za automobile se plaća tri evra, za prikolicu osam, šator mali 4,5 evra, veliki pet, motor 2,5, struja je 3,5 evra.

- Pre tri godine smo imali odlično iskustvo u kampu u Grčkoj. Troškovi boravka za supruga i mene su bili oko 250 evra za 10 dana. Imali smo internet, struju, dobar parking i prelepo mesto za šator. U blizini je bila prodavnica tako da nismo morali da idemo do obližnjeg Sartija. Nije kampovanje jeftino jer za oko 600 evra koliko smo potrošili mogli smo da budemo i u apartmanu, ali kampovi su doživljaj - kaže Andreja Matkovi.

IDEMO PONOVO! Preko dana 34 stepena, popodne kiša i oluja! Pljusak neće obići ni Beograd!

Andreja preporučuje da se za kampovanje opremite s malo više debljih stvari.

- Nosimo letnju i jesenju garderobu. Obavezno je poneti prvu pomoć, mada uvek postoji medicinski radnik u kampu. Nosimo sve što štiti kožu od insekata. Ponesemo osnovno posuđe, mini-frižider i malo namirnica - kaže Andreja.

Kako naš turista iz grčkog kampa navodi "prikolica sa dodatnom opremom, tenda, rezervni točak, sanduk, pod u prirodi i dodatna soba su oko 10.000 dinara plus PDV. Registracija je do 7.000 dinara, a homologacija se plaća 13.000 dinara."

Ikarija, Grčka
Ikarija, Grčka, Foto: Profimedia

Kampovi u Grčkoj i u drugim zemljama koje posećuju naši turisti opremljeni su kuhinjama, veš-mašinama, roštiljem, frižiderima, tuševima, toplom vodom ,bankomatima, imaju kafiće i restorane, medicinsku pomoć, bazene...

Turistički radnici kažu da se najbolji kampovi popune već početkom januara.

Duga tradicija u Hrvatskoj

Hrvatska ima dugu tradiciju kampovanja i starije generacije iz Srbije sigurno pamte neke od preko 50 kampova duž hrvatske obale Jadranskog mora.

Hvar
Hvar, Foto: Profimedia

Većina kampova u toj zemlji je dobro opremljena. Kamp u Njivicima na Krku ima više od 420 parcele za smeštaj kampera. Dnevno po osobi se plaća nešto više od 10 evra, a za decu od sedam do 12 godina je upola cene.

Ponuda u Crnoj Gori

Za dve osobe boravak za jednu noć u jednom od najpoznatijih crnogorskih kampova košta 15 evra. U cenu je uračunato mesto za karavan automobil, struja i lokalne takse.

KUĆA SE PRODAJE ZA SAMO 106 DINARA! Švajcarska dala oglas iz snova, ali postoji jedna mala ZAČKOLJICA!

U kampu "Oliva Bar" u uvali Maslina – Utjeha kapacitet je do 30 jedinica, ima kupatila, sanitarne čvorove, tuševe, prostorije za pranje sudova i mesta za pranje veša.

Bonus video

Horder na Zvezdari

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi