Korona, maske, stariji ljudi
Rina
Korona, maske, stariji ljudi

Rina

Korona, maske, stariji ljudi, Foto: Rina

U Srbiji je danas potvrđeno novih 58 slučajeva korona virusa, na osnovu 7.967 testova obavljenih u poslednja 24 sata, objavljeno je danas na sajtu covid19.rs. Preminula je jedna osoba, čime je ukupan broj preminulih porastao na 729.

Slovenija

Ljubljana, Slovenija

Google street view

Ljubljana, Slovenija, Foto: Google street view

U Sloveniji je u poslednja 24 sata prijavljeno 77 slučajeva zaraze. Nije bilo novih smrtnih slučajeva, prenosi agencija STA najnovije podatke slovenačke vlade. Hospitalizovano je 26 pacijenata obolelih od kovida 19, od kojih je pet na intenzivnoj nezi.

Anketa:

Da li ste preležali virus Covid-19?

 

U Sloveniji će od nedelje, 13. septembra, obavezni karantin za putnike iz zemalja rizičnih za putovanja zbog virusa kovid-19 biti skraćen sa 14 na 10 dana, odlučila je danas slovenačka vlada.

Crna Gora

Crna Gora

Privatna arhiva

Crna Gora, Foto: Privatna arhiva

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata potvrđeno novih 128 zaraženih korona virusom. Kako je saopštio Institut za javno zdravlje, analizirano je 569 uzorka.

Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa kovid-19 infekcijom ostaje nepromenjen - od početka juna 105, a od početka godine 114.

Šef Nacionalnog štaba Davor Božinović izjavio je danas da Hrvatska i dalje ima relativno visok broj novozaraženih korona virusom, ali da se vode rasprave da li da period samoizolacije bude kraći od sadašnjih 14 dana.

Danas je registrovan 291 novooboleli i dva smrtna slučaja.

Bosna

Sarajevo

Printscreen / Youtube

Sarajevo, Foto: Printscreen / Youtube

U Bosni i Hercegovini je u poslednja 24 sata potvrđeno 286 novozaraženih korona virusom, od toga u FBiH 212 i pet smrtnih slučajeva.

Do sada je korona virus potvrđen kod 14.208 osoba. Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljeno je pet novih smrtnih ishoda.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 396.

Rumunija

Rumunija, korona

Tanjug/AP

Rumunija, korona, Foto: Tanjug/AP

U Rumuniji je potvrđeno 1.380 novih slučajeva infekcije korona virusom, pokazuju današnji zvanični podaci.

Još 47 pacijenata obolelih od kovida-19 je umrlo, a od početka pandemije umrlo je ukupno 4.065 ljudi.

Ukupan broj inficiranih je 99.684, prenosi agencija Agerpres.

Mađarska

Mađarska

EPA

Mađarska, Foto: EPA

U Mađarskoj je potvrđeno još 476 slučajeva korona virusa, a u poslednja 24 sata od te infekcije umrle su još dve osobe.

Ukupan broj inficiranih dostigao je 10.191, a ukupno je umrlo 630 ljudi, objavljeno je jutros na zvaničnom sajtu koronavirus.gov.hu.

Na KiM je u poslednja 24 sata potvrđeno novih 69 slučajeva virusa kovid 19, a sedam osoba je preminulo, saopštio je danas Institut za javno zdravlje u Prištini.

Kako se navodi, testirano je ukupno 532 osoba, prenose prištinski mediji.

Severna Makedonija

Albanci, Severna Makedonija

Shutterstock

Severna Makedonija, Foto: Shutterstock

U poslednja 24 sata u Severnoj Makedoniji od kovida-19 obolela je još 121 osoba, dok su tri osobe preminule, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja te zemlje, prenosi MIA.

Od početka epidemije u Severnoj Makedoniji obolelo je ukupno 15.414 osoba, dok je preminulo 637.

Grčka

Grčka, Kefalonija

Alo.rs/V.Đ.

Grčka, Kefalonija, Foto: Alo.rs/V.Đ.

U poslednja 24 sata u Grčkoj su otkrivena 372 nova slučaja kovida 19 i evidentirana četiri smrtna ishoda, prenela je grčka agencija ANA.

Zbog porasta broja novozaraženih u četiri regiona na severu Grčke biće pooštrene vanredne mere, najavila je danas Nacionalna organizacija za javno zdravlje.

Od početka pandemije u Grčkoj, kovid 19 je potvrđen kod 12.452 ljudi, a preminulo je 297 ljudi, uglavnom starijih ljudi.