red u banci
Alo!/Marko Metlaš
red u banci

Alo!/Marko Metlaš

red u banci, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Jedna od njih, Beograđanka Marija Nikić (72) za „Alo!“ navodi da će joj finansijska injekcija od 100 evra mnogo značiti, jer će na vreme izmiriti sve dažbine.

Na račune leže tačno 11.759, 40 dinara

Prethodnih dana mnogi građani su se pitali da li će na cifru od 100 evra uticati eventualna promena kursa. Međutim, iz Ministarstva finansija ističu da će jednokratnu pomoć dobiti svi punoletni građani, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan 24. 4. 2020. godine, u ukupnom iznosu od 11.759,40 dinara.

 


- Već sam dobila jednokratnu pomoć od 15.000 dinara, a radujem se što ću sledeće nedelje dobiti i 100 evra. Dobro će mi doći da platim porez i kiriju. Iskreno, ova korona kriza mi i nije teško pala, jer je država dobro brinula o meni, a ja sam karantin iskoristila da uživam u knjigama. U narodnoj kuhinji su obroci bili svakodnevni i obilni, a pre nekoliko dana sam dobila i tri ogromna paketa prehrambenih proizvoda, pa sam obezbeđena sigurno za godinu dana - kaže Marija.
Međutim, ima i onih koji će 100 evra iskoristiti kako bi osvežili svoj orman posle mnogo vremena. Jedan od njih je i penzioner Goran Šćepanović (66) koji za „Alo!“ ističe da će svojih 100 evra podeliti sa unukom.
- Čim podignem pare, idem sa unukom u šoping, da se ponovimo za prolećnu sezonu. Isključivo ćemo pazariti garderobu u domaćim radnjama, jer je red da podržimo domaću tekstilnu industriju. Ovakvu pomoć države građanima zaista ne pamtim! Prethodna vlast je napravila mnogo gore stanje nego što je to ova korona učinila, a svašta su nam obećavali - kaže Šćepanović.

Goran Šćepanović

Alo!/Marko Metlaš

Goran Šćepanović , Foto: Alo!/Marko Metlaš

Ipak, dok penzioneri ističu da će 100 evra podići odmah po otvaranju banaka, mladi za „Alo!“ navode da ne žure sa prijavljivanjem.

Preduzetnik Slobodan Stanković (30) ističe da uprkos tome što ga okolina pritiska da se što pre prijavi za jednokratnu pomoć, on to još nije učinio.
- Prijatelji mi stalno šalju poruke da se prijavim i iskoristim pomoć, ali još uvek nisam izdvojio vreme za to. Nema potrebe da žurim, ima još vremena. Ipak, smatram da je 100 evra dobrodošlo svakom čoveku, a ko tvrdi suprotno, sigurno laže - kazao je Stanković.
Beograđanka Marijana Katić (40) takođe ističe da se još uvek nije prijavila za jednokratnu pomoć, iako već zna na koji način će potrošiti 100 evra.
- Kad mama, koja je penzionerka, dobije svojih sto evra, sačekaćemo i moju isplatu, pa ćemo natenane odabrati neku lepu destinaciju za putovanje u Srbiji. Taman će nam 200 evra pokriti troškove, pa ćemo posle dugo vremena negde otputovati- ističe Marija. N. Marić

 

Komentari (3)

Ljubica

16.05.2020 15:01

Ja ću mojih sto evravunoq potrošiti za izlete u Grčkoj

Mira

16.05.2020 15:02

Sto evra će pokriti test za koronu kad podjem na letovanje

Anči

16.05.2020 15:03

Sto evra u slamaricu