Autoput auto-put
Alo!/Rajko Ristić
Autoput auto-put

Alo!/Rajko Ristić

Autoput auto-put, Foto: Alo!/Rajko Ristić

 

Od 01. do 03.04.2019. godine, u periodu od 07 do 17 časova, izvodiće se radovi na postavljanju penjalica u drenažnim šahtama, na delu državnog puta I A reda broj 1, u zoni Begaljičkog brda, u smeru Beograd – Niš.

Pročitajte još:

 

 

U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom trakom.reda broj 13, na petlji „Kovilovo“, smer Pančevači put („Beograd-Štamparija“)- Zemun (Batajnica).

Nakon završetka prve faze radova ponovo je u funkciji ulivna traka na petlju „Kovilovo“ za vozila koja se kreću Zrenjaninskim putem iz smera Beograda (Borče) ka Zemunu (Batajnici), odnosno ista se mogu nesmetano uključiti na petlju. U drugoj fazi radova će na kraćoj deonici biti zatvorena jedna kolovozna traka na petlji „Kovilovo“ za vozila koja kreću u smeru: Pančevački put-Zemun (Batajnica), što će minimalno remetiti odvijanje dinamičkog saobraćaja. Radovi će trajati 12 dana, i biće obeleženi adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Auto-put, gužva

Tanjug/Dušan Aničić 04-08-2018

Ilustracija, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Od 28.03. do 12.05.2019.g, biće zatvoreno isključenje Adaševci, zbog radova na održavanju autoputa u smeru koji od Beograda vodi ka Šidu i ka GP „Batrovci“ (drž. puta I A reda broj 3). Svi vozači koji dolaze iz pravca Beograda i putuju ka Šidu moraju koristiti isključenje i petlju „Kuzmin“, dok će se u zoni radova saobraćaj odvijati dvosmerno na desnom poluprofilu auto-puta.

Preporučujemo i ovo:

 

Do 29.06.2019. godine produžavaju se radovi na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem na Sentandrejskom putu (od ulice Primorske do ulice Velebitske), u Novom Sadu, na državnom putu II A reda broj 100. Tokom izvođenja radova koji su obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom opremom i signalizacijom, saobraćaj će se u oba smera odvijati nesmetano.

U toku su radovi na popravci mosta na reci Karaš, na državnom putu I B reda broj 18, na deonici Straža – Bela Crkva. Saobraćaj se u toku radova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom. Radovi će trajati 120 dana (orjentaciono 20.07.2019.g.), ukoliko vremenski uslovi to dozvole, i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Zbog oštećenja betonskog propusta, na snazi je izmena režima saobraćaja na državnom putu II A reda broj 196, na deonici Lis – Arilje. U zoni propusta izvršeno je suženje kolovoza, a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz pomoć postavljene saobraćajne signalizacije.

Auto-put, deonica od Batrovaca do Kuzmina

Tanjug/Tanja Valič 17-03-18

Ilustracija, Foto: Tanjug/Tanja Valič

Od 25.03. do 08.04.2019. g, svakog dana u vremenu od 08.00 do 12.00 č i od 13.00 do 16.00 č, biće obustavljen saobraćaj na putu Ugljarevo – Trstenik (drž putu II A reda br. 187), zbog radova na hitnoj popravci kolovoza. Posle 16.00 časova saobraćaj će se na ovoj deonci odvijati normalno. Obilazni putevi za vreme obustave su tokom trajanja obustave su Trstenik-Vrnjci (drž. put I B reda broj 23), i Vrnjci – Ugljarevo (drž. put II B reda broj 411).

Trstenik

Od 25.03.2019.g, zbog radova na hitnoj popravci mosta preko Mijajlovačke reke na deonici puta između mesta Velika Drenova i mesta Grabovac (drž.putu II A reda broj 187.) saobraćaj će biti obustavljen. Obilazni put do 10.07.2019.g. do kada je predviđeno da radovi budu završeni, je Kruševac – Trstenik (drž.put I B reda br.23.). Radovi su obezbeđeni odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Kragujevac

Do 30.06.2019.g. predviđeni su radovi na putu Cerovac - Kragujevac (drž.putu I B reda br. 25). U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Od 23.03.2019.g. zbog radova na pojačanom održavanju autoputa u smeru od GP „Batrovci“ ka Kuzmina u smeru prema Beogradu (drž.puta I A reda broj 3.) u dužini od 2 km. za saobraćaj će biti zatvorena preticajna i deo vozne saobraćajne trake, dok će se saobraćaj odvijati zaustavnom trakom prema postavljenoj odgovarajućoj saobraćajnoj signalizaciji predviđenoj radovima za fazu-1.

Od srede 20.03.2019.g. došlo je do izmene u načina odvijanja saobraćaja na delu putu IIA reda br. 145 u zoni privremene devijacije koja je bila izgrađena za potrebe mosta u sklopu autoputa E-763 Obrenovac-UB između Stubline i Lipnjaka. Od srede uspostavi će se novi reži odvijanja saobraćaja sa naizmeničnim propuštanjem vozila zbog radova na uklanjanju privremene saobraćajnice koja će trajati od 7 do 10 dana, a nakon kojih će se saobraćaj vratiti na uobičajeni, stalni način odvijanja.

Gazela gužva Beograd

Alo!/Masanori Jošida

Ilustracija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Od 15.03.2019.g, usled radova na elektro-mašinskom opremanju tunela, doći će do privremenog zatvaranja saobraćaja kroz desnu tunelsku cev tunela Sopot, na autoputu E80. Saobraćaj se obavlja dvosmerno kroz levu tunelsku cev. Od 01.04.2019. g. predviđeno je da saobraćaj bude preusmeren kroz desnu tunelsku cev, dok će se radovi obavljati u levoj. Planirano trajanje radova je do 15.04.2019. g.

Čačak

Do 01.08.2019. godine, u periodu od 07.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na urgentnom održavanju državnog puta II A reda broj 179, deonica Trbušani - Čačak (Ljubić), u ulici Aleksandra Savića. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom, uključujući i mahače.

Niš - Dimitrovgrad

Od petka 08.03.2019.g. saobraćaj se odvija u oba smera kroz otvorenu levu cev novoizgrađenog tunela „Sarlah“, zbog radova na usklađivanju magistralnog puta Niš - Dimitrovgrad sa novoizgrađenom trasom puta pored fabrike guma u Pirotu („Tigar Tyres“). Istovremeno se za saobraćaj otvara petlja Pirot (Zapad) na autoputu, čime će biti omogućen ulaz u Grad Pirot preko saobraćajnice 1. u industrijskoj zoni (koja se nalazi između kompanije „Tigar Tyres “ i ulice Nikole Pašića). Puštanjem u javni saobraćaj ovog dela autoputa, trajno se zatvaraju privremene pomoćne saobraćajnice (ispred tunela Sarlah i kod pumpe „Blue Petrol“). Veza grada Pirota sa autoputnim pravcem E80 obezbeđena je petljama Pirot (Istok) i Pirot (Zapad) čime će biti omogućeno odvijanje saobraćaja na deonici autoputa u kontinuitetu do graničnog prelaza „Gradina“.

Auto-put, smer ka Batrovcima

Od 06.03.2019.g. planirani su radovi na na pojačanom održavanju auto-puta u smeru od GP „Batrovci“ do Kuzmina u smeru ka Beogradu (drž. puta I A reda broj 3.). Za vreme radova, za saobraćaj će biti zatvorena preticajna i deo vozne saobraćajne trake, a saobraćaj će se odvijati zaustavnom trakom.

Od 05.03. do 07.04.2019.godine, izvodiće se istražni radovi na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici GP Horgoš-petlja Subotica sever i na deonici petlja Subotica jug-petlja Mali Iđoš, u smeru Subotica-Novi Sad. Radovi će se izvoditi samo u uslovima dobre vidljivosti, i dok traju saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom. U toku noći, kada se radovi ne izvode saobraćaj će se odvijati normalno. Radovi će biti obezbedjeni saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Gazela gužva Beograd

Alo!/Masanori Jošida

Gazela gužva Beograd, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Zbog radova na popravci potpornog zida, koji se izvode iz zaustavne trake na autoputu Dići – Preljina (drž. puta IA reda broj 2. E-763) saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom trakom. Radovi. Završetak radova se očekuje do 20.03.2019.g. Postavljena je odgovarajuća privremena saobraćajna signalizacija i oprema. Od 19.02.2019. g. Počela je izgradnja novog službenog prolaza na auto-putu od Batrovca ka Kuzminu ( drž. putu IA reda broj 3). U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka u oba smera, a saobraćaj će se odvijati prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije. Radovi traju do 15.03.2019.

Valjevo

Na deonici Valjevo-Kaona, u mestu Bačevci, postoji opasnost od obrušavanja kamena na putu. Na deonici je postavljena saobraćajna signalizacija i ograničenje brzine 20 km/h.

Od 29.12.2018.g. počela je druga faza radova koj će se radovi obavljati do daljeg na drž. putu IB reda broj 22, na deonici između postojećeg mosta na reci Kačer i nadvožnjaka preko AP E-763, Beograd -Južni Jadran, u zoni raskrsnice za mesto Brančić. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propustanjem vozila.

 

Zbog radova na rehabilitaciji puta, saobraćaj je obustavljen na deonici Malošište – Brestovac, na delu drž. puta II A reda broj 158.

Alternativni putni pravac za vreme izvođenja radova je preko mesta Doljevac. Radovi će trajati do 01.04.2019. godine, ukoliko vremenski uslovi dozvole i obezbeđeni su adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.