Branko Ružić
Tanjug/Tara Radovanović
Branko Ružić

Tanjug/Tara Radovanović

Branko Ružić, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ružić je rekao da je prema preporuci Kriznog štaba Vada Srbije donela odluku da jedna od mera u sprečavanju širenja virusa bude prelazak svih srednjih škola na online nastavu do 8. do 12.marta.

''Siguran sam da ćemo ove sedmice imati još dve sednice Kriznog štaba, pratićemo brojeve i razmotriti da li će ta mera ostati na snazi'', rekao je Ružić za Tanjug.

Ponovio je da obrazovni sistem nije mesto za transmisiju virusa korona, ali da se, kada dođe do porasta broja obolelih u opštoj populaciji, to reflektuje i na obrazovni sistem.

Učenik, tinejdžer, kompjuter, laptop, škola , online učenje

EPA/ROBERT GHEMENT

 Foto: EPA/ROBERT GHEMENT

''Srednjoškolska populacija je na neki način rizičnija od osnovaca zbog komunikacije i načina na koji provode vannastavne aktivnosti. Zbog toga je ova mera preventivno doneta'', naveo je Ružić.

On je kazao da je procenat zaraženih među zaposlenima u školama dva odsto, a da je oko 1,2 odsto zaraženih učenika.

''To govori da obrazovni sistem rezistentan prema virusu, ali potrebno je da preventivno delujemo i da dnevno sagledavamo situaciju kako bi posle procesa masovne imunizacije mogli da stanemo na zelenu granu i da sledeću školsku godinu počnemo u malo normalnijim okolnostima'', rekao je Ružić.

PROČITAJTE JOŠ: