Evo da li će biti kazni za kršenje mera kriznog štaba!

Alo!; D.K. | vesti 2020-06-29 13:19:16 2020-06-29 13:19:16

Završen je sastanak kriznog štaba o koronavirusu.

Tanjug

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa sastao se danas, a odlučeno je da se u Srbiji uvedu dodatne mere za sprečavanje širenja infekcije.

Nova mera koja je danas dogovorene je obavezno nošenje maski u javnom prevozu i zatvorenom prostoru, na teritoriji grada Beograda.

- U Beogradu će biti obavezno nošenje maski u javnom gradskom prevozu i zatvorenom prostoru, počevši od sutra u 6 sati ujutru. Za one koji ne nose maske, predviđene su kazne. Obaveza nošenja maski već postoji u gradovima u Srbiji gde je došlo do naglog skoka obolelih od kovida 19.

Kako je nakon sastanka saopština doktorka Darija Kisić-Tepavčević, narednih sedam dana neće biti kažnjavanja, a ono bi moglo da počne ukoliko apeli i ne budu dali rezultate.

- Do sada je nošenje maski bila preporuka i stvar lične odgovornosti svakog od nas. Ukoliko to ne bude dovoljno uvešće se i kaznene mere - rekla je Kisić-Tepavčević.

U naredna dva dana, krizni štab će taksativno predložiti kriterijume na osnovu kojih će moći da bude proglašena vanredna situacija.

Krizni štab će precizirati kako će se i na koji način limitiranje broja odnositi na prostore poput javnih kupališta i bazena.

Na Kriznom štabu je odlučeno i da će test za strane državljane koštati 120 evra.

PROČITAJ JOŠ:

 

Expand player
Pogledajte više