Miodrag Majić
printscreen
Miodrag Majić, Foto: printscreen

* Europius oštro kritikovao sudiju Majića zbog donošenja oslobađajuće presude

* Reakcija i na sknadalozno objašnjenje, kao i podsećanje sudije Majića na to šta je krivični zakonik

* Presuda Apelacionog suda označena kao sramotna

 

Odluku sudije Miodraga Majića da u drugostepenom postupku oslobodi lice koje je bilo osuđeno za obljubu trinaestogodišnje devojčice, jer je, kako je on obrazlažući presudu istakao "da je to uobičajeno ponašanje pripadnika romske nacionalnosti" izazvalo je oštre reakcije u srpskoj javnosti jer je time nanesena uvreda kako Romima, tako i građanima Srbije.

Sudija Majić doneo skandaloznu odluku - Oslobođen je!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 13.09.2019. 14:49 - 13.09.2019. 15:07 Preokret u drugostepenom postupku. * Igor Jurić alarmirao javnost u Srbiji * Sudija Miodrag Majić doneo skandaloznu odluku * Potpuni preokret u drugostepenom postupku Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić oslobodio je u drugostepenom postupku lice osuđeno za obljubu trinaestogodišnje devojčice.

 

Prvi koji je ukazao na ovakvu skandaloznu odluku bio je Igor Jurić, koji je uspeo da progura oštrije kazne za ubice dece, čemu se oštro protivio sudija upravo Majić. Jurić je na svom tviter nalogu napisao:

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Sud oslobodi čoveka koji je obljubio devojčicu od 13 godina koja je pritom ostala trudna uz obrazloženje optuženog "da nije znao da je to zabranjeno". Kakvu poruku šaljemo? Da li pripadnost jednoj nacionalnoj zajednici abolira učinjen zločin? Da li je normalno da u 21. veku opravdavamo prinudne brakove? Kako se oseća devojčica od 13 godina koja je zatrudnela jer "tradicija" tako nalaže? Voleo bih da mi potpisnik ove oslobađajuće presude Dr Miodrag Majić odgovori na ova pitanja - istakao je Jurić.

Na Majićevu oslobađajuću presudu i skandalozno pojašnjenje oglasila se i nevladino i neprofitno udruženje "Europius" koje okuplja eksperte iz akademske zajednice aktivne u oblasti kreiranja i praćenja javnih politika.

 

Oni su na svom Tviter nalogu napisali:

Europius, Majić, tvit, Foto: Printscreen Twitter

 

"Postoje kulturno-etničke zajednice kojima nije stran ni kanibalizam. Šta to beše Krivični zakonik? SRAMOTNA PRESUDA Apelacioni sud oslobodio muškarca koji je obljubio devojčicu (13) jer je to "u njegovoj etničkoj zajednici NORMALNO"?!"

BONUS VIDEO: Gori automobil na Pupinovom mostu!