Muškarci smanjuju grudi
Shutterstock
Muškarci smanjuju grudi

Shutterstock

Muškarci idu kod hirurga da smanje grudi, Foto: Shutterstock

Naprotiv, čak su i dobrodošle za prikrivanje otoka ili modrica nakon korekcija. Korona nije prepreka ni muškarcima da svoje telo dovedu do savršenstva, a kod plastičnog hirurga najčešće hrle kako bi smanjili grudi i bradavice.

Dame kad reše da se ulepšaju, nema toga što može da ih zaustavi, pa tako ni korona, mada ništa nije drugačije ni kada je o muškarcima reč. A kako mnoge klinike, ordinacije i saloni za ulepšavanje nude i popuste, oni kojima je ostao novac odvojen za more, na koje nisu otputovali, sada ga preusmeravaju na lepotu.

Preporučujemo:

Dr Vesna Rakić, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, kaže da dame dolaze u kliniku koju vodi najčešće zbog vađenja biopolimera iz usana, zatim radi povećanja usta hijaluronom, ali i zbog botoksa. Prema njenim rečima, hit su i mačkaste oči, koje se postižu podizanjem obrva. Kad je reč o operacijama, muškarci najčešće traže smanjivanje grudi, a žene polnih usana.

- I u periodu najžešćeg karantina tražili su da ih operišemo jer su nakon toga mogli da budu kod kuće. Mi smo sprovodili sve neophodne mere, pa tako i pre operacije na uvid tražili negativan test na koronu. Muškarci dolaze da bi smanjili grudi koje su dobili od steroida i poremećaja hormona, ali i da bi smanjili bradavice. Devojke dolaze zbog smanjenja polnih usana, ali i operacije grudi, nosa i korekcije kapaka. Za razliku od prethodnih godina, ove godine gotovo da nije bilo klijenata i pacijenata iz inostranstva. Obično su to naši ljudi koji odmor u Srbiji koriste i da se ulepšaju - kaže za „Alo!“ dr Rakić.

Estetske korekcije

Shutterstock

Estetske korekcije, Foto: Shutterstock

Dr Kristina Davidović, specijalista radiologije i antiejdžing medicine, navodi za naš list da su estetske korekcije sada čak i više tražene nego pre korone. 

- Budući da se zbog kovida nije putovalo, sav novac koji su žene čuvale za letovanje i putovanje na kraju su uložile u sebe, odnosno investirale su ga u svoje zdravlje i estetiku. Odlučile su se za podmlađivanje, negovanje… Maska, koja je obavezna, dodatno pomaže da se sakriju mogući podlivi, otoci ili modrice, koji su očekivani u prvim danima nakon intervencije, naročito posle povećanja usana ili vađenja silikonskog materijala iz njih. Kose oči se takođe dosta traže, ne samo zato što nam zbog maske dolazi do izražaja taj deo lica već i zato što ih mnoge rijaliti zvezde rade u poslednje vreme. U našoj klinici porasla je i potražnja za botoksom, hijaluronskim filerima, mezoterapijom i svim onim tretmanima koji doprinose brisanju bora sa lica - ističe za „Alo!“ dr Davidović.

Lekar estetske medicine Srđan Prodanović nedavno je ponovo počeo da radi u svojoj estetskoj ordinaciji, i to nakon mesec i po dana, koliko je radio u kovid bolnici. Naime, on je i specijalista radiologije na Institutu za reumatologiju, koja je doskoro bila u kovid sistemu.

Da li ste nekada imali neki estetski zahvat?

 

- Otkad sam ponovo otvorio ordinaciju imam veliki broj pacijenata. U poslednje vreme i kolegama sa kojima sam razgovarao povećao se posao. Najčešći tretmani koje radim su botoks, nadoknada volumena lica i uvećanje usana, kao i tretman podočnjaka - navodi dr Prodanović.

Svi bi nove obrve

Kako zbog maske oči i obrve dolaze do izražaja, sve više dama odlazi na iscrtavanje obrva.

- I dalje su ubedljivo najtraženije obrve, tačnije tretman japanskog iscrtavanja dlačica. Dodatno su tome doprinele maske, odnosno to što se ženama na licu, kada ih stave, još jedino vide oči i obrve - navodi Dragana Bekvalac, vlasnica kozmetičkog salona i stručnjak za trajnu šminku.

Dragana Bekvalac navodi da je primetila da žene znatno više vode računa o licu nego o telu. 

- Većina žena se tokom ove pandemije dosta ugojila, ali na tome ne radi, pa se tretmani mršavljenja nažalost slabije traže. Sa druge strane, one žene koje su i pre vodile računa o svom telu sada to još više čine - kaže za „Alo!“ Dragana Bekvalac.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Anchy

30.08.2020 07:33

A da li je neko želeo da ugradi mozak? Kuda ide ovaj svet...