Šarm el Šeik Egipat Godišnji odmor
Shutterstock
Šarm el Šeik Egipat Godišnji odmor

Shutterstock

 Egipat Godišnji odmor, Foto: Shutterstock

One su na letovanje u Egipat otputovale preko jedne beogradske agencije, a testirane su odmah po sletanju na egipatski aerodrom. Rezultate testa trebalo je da sačekaju u svom smeštaju. Međutim, njih dve su se oglušile o pravila, iskoristile slabu kontrolu izolacije u hotelu i izašle napolje.

Istog dana su, kako saznajemo, pronašle lokalnog vodiča na ulici i uplatile izlet. Za to vreme dok su bile na izletu i šetkale se, nadležni su pokušali da im uruče rezultate testova, od kojih je jedan pozitivan.

- Nadležni pokušavaju da utvrde gde su se devojke kretale i s kim su bile u kontaktu dok su čekale rezultate. Lokalne vlasti kontaktirale su sa agencijom, a o slučaju je obavešteno i Ministarstvo turizma - potvrdila je Tijana Velbabović iz agencije preko koje su devojke otišle u Egipat.
Jedan od putnika koji je s njima bio u grupi kaže za „Alo!“ da su svi saputnici besni zbog njihove neodgovornosti.

- One su bile u kontaktu sa velikim brojem ljudi. Malo je reći da smo besni zbog njihove neodgovornosti i nimalo nam nije svejedno. Naravno da se plašimo i da strepimo da li su nas zarazile - besan je on.

PCR u Egiptu 30 dolara

Srpski turisti koji idu na letovanje u Egipat da bi ušli u tu zemlju od 1. septembra moraju imati negativan PCR test, a mogu i da plate 30 dolara i da ga urade odmah po dolasku na egipatski aerodrom.

Pročitajte još: