Moj lepi park
Promo
Moj lepi park

Promo

Moj lepi park, Foto: Promo

Festival "Moj lepi park" (u organizaciji NVO "Moj lepi grad" u saradnji sa partnerima TSB – Teniski savez Beograda, KSS – Košarkaški savez Beograda, OŠ "Laza Kostić" i OŠ "Jovan Dučić", a finansiran putem konkursa za civilno društvo Ministarstva zaštite životne sredine) koji će se održati 21.9.2018 (od 10 časova) u Bloku 19a na Novom Beogradu zamišljen je kao jednodnevni festival sa velikim brojem raznovrsnih aktivnosti i podaktivnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Glavni cilj festivala je promovisanje projekta "Eko oaza Blok 19a" i ukazivanje na potrebu za više uređenih i oplemenjenih zelenih površina u gradovima, kao i promovisanje zdravog načina života u urbanim sredinama i zdravih životnih navika.

Neke od ključnih aktivnosti festivala su:

1. Ekološko – ornitološka radionica "Eko oaza Blok 19a", koja ima za zadatak da ukaže na značaj zelenila i ptica u urbanoj sredini. U okviru ornitološke radionice pored edukacije o značaju ptica, prepoznavanju vrsta, načinima hranjena, značaju drveća i niskog zelenila za njihovo gnežđenje i hranjenje u urbanoj sredini biće organizovana i praktična radionica pravljenja hranilica sa farbanjem i postavljanjem kućica za ptice.

2. "Sportske radionice" – Ovo će svakako biti najzanimljiviji deo festivala, bar za najmlađe posetioce. Badminton, Mini tenis, Mini basket, fudbal, odbojka i brojne druge sportske aktivnosti uz boravak na otvorenom garantuju nezaboravne trenutke druženja i zabave.

Moj lepi park

Promo

Moj lepi park, Foto: Promo

3. Onlajn kviz znanja "Eko oaza" sa nagradnom komponentom. Pored edukativno-informativnog karaktera kroz različite zadatke kviz će imati i ulogu da bliže poveže ciljnu grupu sa projektom "Eko oaza Blok 19a".

Ljubitelji prirode, zdravog pogleda na život i zdravih navika, sve osobe sa pozitivnom energijom i vedrog duha dobro došle su na festival "Moj lepi park" 21.9.2018 (od 10 časova) da budu deo jednog kreativnog pogleda na zelenije sutra.