ljubavni par
Privatna arhiva
ljubavni par

Privatna arhiva

ljubavni par, Foto: Privatna arhiva

Preporučujemo i:

- Kad sam upoznala Stamenka, prvo sam ga pitala - gde si bio do sada?!, jer sam pomislila da je on savršen čovek za mene. On je odgovorio - pa preko Drine, bili smo daleko, složili smo se da nas je kilometraža razdvajala godinama, ali sudbina nas je spojila. Zahvaljujući našoj jakoj ljubavi, pobedili smo i ovu opaku bolest - počinje svoju priču za „Alo!“ Dragana i dodaje nisu ni pomišljali da ih izolovane u garsonjeri gerontološkog centa virus može zakačiti, jer su im u „kuću“ ulazile samo medicinska sestra i čistačica.

ljubavni par

Privatna arhiva

ljubavni par, Foto: Privatna arhiva


- Ja sam se prva razbolela i otišla u bolnicu. Kada sam saznala da sam pozitivna, prvo sam pomislila na Stamenka. On ima probleme sa disajnim putevima i bojala sam se da ne bi dobro podneo bolest, pa sam se nadala da je izbegao virus. Znate, kada je u pitanju neko koga volite, uvek više brinete za njega nego za sebe - priseća se Dragana, koja je i sama nedavno imala tri operacije, i zdravlje joj, kako kaže, nije baš u zavidnom stanju.

Poljupci preko stakla

Dok su bili u bolnici i željno iščekivali dan kada će opet biti zajedno, Dragana i Stamenko viđali su se kroz staklo bolničke sobe.

- On je bio smešten na odeljenju za muškarce, ja na ženskom, ali kada god je mogao, dolazio je da se vidimo bar kroz staklo. Lekari i sestre mi kažu - evo stiže tvoja ljubav, a ja se samo smeškam. Ljubav je ljubav, ne zna ni za bolest, ni za granice. Smejali su nam se jer smo bili kao pravi tinejdžeri, po ceo dan smo provodili na telefonu, a kad god ugrabimo trenutak, on žuri do moje sobe da se bar nakratko sretnemo - ispričala nam je zaljubljena Dragana.

- Kada sam videla da ga iznose na nosilima, srce mi se kidalo. Ne mogu to da opišem. Plašila sam se za njega, ali sam ipak sam sve vreme verovala da će biti jači od bolesti i da ćemo uskoro opet biti zajedno. Snagu mi je davalo to što smo non-stop bili na vezi, pa sam uvek znala kako je, gde je, da li je dobio terapiju - priča Dragana i dodaje da je najsrećnija bila kada su oboje u rukama imali negativne rezultate testa.
- Bili smo presrećni! Kad sam dobila drugi negativan test, to mi je bilo kao očekivano, a kada sam saznala da je i on negativan, to je bila prava radost - kaže naša sagovornica.

ljubavni par

Privatna arhiva

ljubavni par, Foto: Privatna arhiva

Nakon svega što su prošli, kažu da ih ništa ne može iznervirati, osim neodgovornih ljudi.

- Poludim kada vidim da se okupljaju, idu bez maski, jure u kafiće kao da im život od toga zavisi. A u stvari tako ugrožavaju ne samo svoj već i tuđe živote. Najradije bih sve one koji su neodgovorni obukla u skafandere koje nose lekari i sestre, pa im stavila i rukavice, i maske, i vizire i u svoj toj opremi ostavila na suncu jednu smenu, da vide kako je zdravstvenim radnicima, koji se mesecima muče zbog takvih kao što su oni - zaključila je Dragana.  

Kad prođe epidemija ići će na jagnjetinu

Oporavak od bolesti i povratak zajedničkom životu proslavili su jakim i dugim zagrljajima, ali samo uz kafu i vodu.

- Proslavili smo, ali kakvo mi je to slavlje samo uz vodu. Da je bila neka jagnjetina, neko žešće piće, to bi bilo mnogo bolje. Ovako ćemo sačekati da sve prođe, pa da odemo lepo u kafanu na večeru, da se počastimo kako dolikuje - ispričao je Stamenko za „Alo!“.

Pročitajte još: