Deda Goci
Alo
Deda Goci

Alo

Deda Goci, Foto: Alo

Dragoslav Pavlović (87) zvani Goci iz Resnika nadomak Kragujevca dočekao je posle više od dve decenije da ponovo proradi železnička stanica u selu i da se vozom ekspresno preveze do prestonice Šumadije! Voz od 23. januara ponovo staje u Resniku, a do Kragujevca se za svega 74 dinara stiže za 15 minuta!

Pavlović je, kako je rekao za „Alo!“, pisao svim institucijama u Srbiji ne bi li njegovo selo ponovo dobilo železničko stajalište, a prvo pismo poslao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i naveo da je stanica spas za najstarije žitelje tog sela. Zahvaljujući tom pismu, „Železnica Srbije“ je uslišila njegovu molbu.

Deda Goci sa kondukterkom

Alo

Deda Goci sa kondukterkom, Foto: Alo

- Živim 200 metara od pruge i ovo mi mnogo znači. Ranije sam morao da putujem autobusom do Kragujevca, a sada stižem brže i lepše - rekao je Pavlović za „Alo!“ i dodao da je sada na redu izgradnja perona u Resniku.

Deda Goci

Alo

Deda Goci, Foto: Alo

Inače, pruga na relaciji Kragujevac-Resnik-Lapovo je obnovljena 2019, pa se sada od Resnika do Kragujevca putuje samo 15 minuta. U vozu je čisto, toplo i udobno, a popularni deda Goci je za uspomenu na prvo putovanje vozom do Kragujevca nakon više od 20 godina dobio i fotografiju s kondukterkom.