Mladen Šarčević
Mitar Mitrović
Mladen Šarčević

Mitar Mitrović

Mladen Šarčević, Foto: Mitar Mitrović

Ministar prosvete Mladen Šarčević je veoma ogorčen i ljut što je snimanje spota dozvoljeno u pomenutoj osnovnoj školi u koju je odmah poslao Republičku prosvetnu inspekciju.

- Već sam preduzeo određene mere, a ti koji su to mimo našeg znanja dozvolili i nisu tražili saglasnost od nas, neće lepo proći. Ovakve budalaštine ne smeju da se ponove nikada više. Posle Karleušinog spota u Karlovačkoj gimnaziji pre par godina, ovo je u školama izgleda postala fina novina, ma lepota božija. Užas. Sve najgore mogu da kažem o ovom događaju. Odgovornost direktorke škole je bila da traži odobrenje od nas i nije to učinila, odlučila je da ide mimo pravila - oštro ističe Šarčević.

Ministarstvo: Neprihvatljivo

Snimanje muzičkog spota u OŠ “Dimitrije Davidović” u Smederevu je, prema mišljenju Ministarstva prosvete, neprimereno i neprihvatljivo, jer sadržaj omalovažava ugled prosvetnih radnika i obrazovno vaspitnu ulogu škole.

Po nalogu ministra, Republička prosvetna inspekcija izvršiće vanredni inspekcijski nadzor koji će utvrditi da li su poštovane zakonske procedure prilikom izdavanja prostora za snimanje spota, saopštilo je Ministarstvo, navodeći da je Školska uprava Požarevac reagovala odmah po saznanju da je spot emitovan. Na zahtev ŠU Požarevac, direktorka škole je dala izjavu u kojoj je navela da nije tražila, pa samim tim ni bila upoznata, sa scenarijom muzičkog spota.

 

Podsetimo da je sličan skandal izbio 2008. godine kada je Jelena Karleuša snimila spot u Svečanoj sali Karlovačke gimnazije. Bila je odevena u oskudni crni čipkani veš i haltere, meškoljila se po crvenoj posteljini u krevetu dok se u pozadini vide oslikani zidovi stari više od sto godina. Veliki broj Novosađana, bilo je zgroženo ovakvim ruženjem najstarije srpske gimnazije koji su ocenili kao rušenje ugleda škole za malo novca. Čak je bila i pokrenuta peticija sa potpisima skoro svih gimnazijalaca i većine profesora, za sprečavanje emitovanja spota na televizijama, ali uzaludno.

Spot za ovu numeru je ponajviše šokirao roditelje đaka koji nisu imali pojma šta se u večernjim satima dešava u OŠ “Dimitrije Davidović“ koju pohađaju njihova deca. Majka jednog sedmaka iz ove osmoletke Jelena R. (44) kaže da još uvek ne može da se oporavi od šoka koji je izazvan odlukom direktorke da dopusti da se jedan ovakav neprimeran spot snima u učionici jedne od najcenjenijih škola.

- Ovaj spot skrnavi ugled škole dok tekst pesme vređa školu kao obrazovnu instituciju. Zašto su baš izabrali školu za snimanje, zar nisu mogli da improvizuju učionicu u nekom studiju? Ne bih se složila sa direktorkom da je to i jedan vid promocije ove ustanove, jer nikako nije, šta više kalja je. Sama pesma ima toliko lascivnog sadržaja i ponašanja koji može samo negativno da utiče na omladinu - kaže ona.

Direktorka podnela ostavku

Zbog skandaloznog spota koji je izazvao lavine kontroverzi, direktorka škole Snežana Đurić koja je, mimo procedura, dozvolila snimanje, podnela je ostavku na ovu funkciju.

 

Komentari (19)

Krmak i Diva

08.06.2017 08:04

To su sve osobe koje mrze Srbiju pa na takav način je ismejavaju.

Pera Detlic

08.06.2017 09:15

@Krmak i Diva - Mrze Vucica djavo im babu osedlao...hahahahahahaahaha

HoHo

08.06.2017 08:33

Hajde profa nemoj da si tako fin ,tipa ti ne volis odmor za oci da vidis,budi realan...

Nena

08.06.2017 08:45

A ministru ne smeta kad direktor srednje skole PetarDrapsin ne dozvoli maturantuma 1. generacije ove skole, da odrze cas povodom 66 godina mature, i pri tom ih izvredja na najprizemniji nacin?

Petar

08.06.2017 08:49

Minstre podnesi ostavku ! Direktorica bi to isto morala ca ucini! Ako ni zbog cega drugog ono iz MORALNIH razloga!!!

Paja original

08.06.2017 09:00

DJ je mozda krmak, ali ovi sto ga kritikuju i prave se fini vise lice na - svinje. Koliko u vlasti ima starleta, tajnog pravljenja dece istima, tajnih uvodjenja u skupstinu (jel bese Zika Gojkovic uvodio neku), zatim fotki sa napupelim bradavicama (sve rade po vladi i ministarstvima) itd... i niko ni da bekne iz vlasti, a sada se zgrazavaju. E, to tako ne moze. Ili si moralan uvek ili nikako. Ne moze od slucaja do slucaja.

Tačno

08.06.2017 09:51

@Paja original - sve u stilu Draže Markovica i Staneta Dolanca!

iva

08.06.2017 09:06

Jeco mi te volimo, Jeco mi te volimo, Jeco mi te volimo, Jeco mi te volimo, Jeco mi te volimo, Jeco mi te volimo, Jeco mi te volimo............ I ČEKAMO UŠĆE 2018.

Pera Detlic

08.06.2017 09:07

Sta fali spotu uciteljica je odlican 5.

sima

08.06.2017 09:09

SKLONITE SASU POPOVICA SA SCENE, MILOMIRA MARICA, I MITROVICA SA PINKA. PA CE TE DOBITI NORMALNU OMLADINU.

Predrag

08.06.2017 09:31

Kanda je ministar ljut jer je ostao bez provizije. Pogledaj dom svoj ministre, i skini paučinu s očiju...

Pera Detlic

08.06.2017 14:10

@Predrag - Neka poveca plate uciteljicama.

Žarko

08.06.2017 09:50

Ništa strašno sa ovim spotom..Mislim ovo je od pjesme blam(šund),ali ništa nemoralno ne vidim u ovom spotu..Kolko puta je ovaj ministar bacio gumicu zbog učiteljice ili nastavnice(zaboravio)..i ništa nije vidio,pa zbog toga i pravi ovu uljdurmu.Ova nastavnica u ovom spotu mnogo zgodna i treba još više da snima..sa ili bez krmka!!

Tisa

08.06.2017 10:04

Ej ministre, sad ti ovo smeta, a što si na mala vrata hteo da uvedeš tešku poganiju od seksualnog vaspitanja, nikom ništa ! Ovo je sitnica naspram pokušaja moralnog uništenja dece i omladine ! Seti se slike kako princ princezu otpozadi na kuli od zamka ! Pa jel to za decu, pa objašnjavanje oralnog i analnog seksa ! Tad si trebao da daš ostavku i da te više nikad ne vidimo, a sad morališeš na ove budalaštine !

kliker

08.06.2017 10:19

dj je samo javno pokazao sta se radi tajno,a ne smeta mu sto cionisti propagiraju pederluk po skolama,a boli ga uvo sto ucitelji i nastavnici uzimaju poklone od izdavackih kuca-laptopovi,TV,putovanja itd.da ne pricamo o naprdnjackom zaposljavanju,o tezini gradiva da ne pricam.o deci kojima su vakcinama ostecene kongnitivne funkcije niko ni reci,izgleda da nama nema spasa

Da se krstiš !

08.06.2017 11:31

DJ Krmak je završio Pravni, Filozofski i Bogoslovski fakultet.

Van Halen

08.06.2017 12:31

@Da se krstiš ! - Vala dzabe mu sve skole, kada se prerusio u budalu,Za ovo sto radi ne treba mu ni osnovna skola.

bORKO

08.06.2017 11:44

Jelena Karleuša je za tebe Šarčeviću nivo ! Bila je na strani studenata, jedina je javno podržala proteste, eto toga se setih , da ne nabrajam, a ti za početak kreni od sebe i tvog Ministarstva, što neko napisa -POGLEDAJ DOM SVOJ ANĐELE!!!

Tituz

08.06.2017 12:24

Napokon je neko napravio pravo poređenje Lolololo