Blažo Marković Sindikat policije i policijskih starešina
Privatna arhiva Alo
 Blažo Marković Sindikat policije i policijskih starešina

Privatna arhiva Alo

Blažo Marković Sindikat policije i policijskih starešina, Foto: Privatna arhiva Alo

* SPIS u Beču

*Donacija računara

* Dijaspora, akcija

Da se radi o značajnom kulturološkom događaju u glavnom gradu Austrije, dokaz je prisustvo gradonačelnika Franca Markusa,zamenika šefa pokrajinske vlade Sigfrida Zempnera i 3.000 prisutnih građana Srbije koji rade u toj zemlji.

Manifestaciju su 29.juna zajednički otvorili gradonačelnik Markus i Blažo Marković,predsednik SPIPS-a, jer je dosta veliki broj zainteresovanih za članstvo u SPIPS upravo romske nacionalnosti sa naših prostora.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored popularizacije novootvorenih kancelarija Sindikata policije i policijskih starešina, dogovorena je i krupna donacija MUP-u Republike Srbije od strane pripadnika dijaspore u Beču, koji su ujedno i našičlanovi ili će to uskoro i formalno da postanu.

"Radi se o čak 100 laptopova i obimnog kancelarijskog materijala, koji će šleperima biti upućeni narednih meseci u Srbiju. Sigurno da je informatička oprema u ovom digitalnom dobu, izuzetno bitna i za sistem bezbednosti, kao što je i neophodan potrošni kancelarijski materijal. Pomoći svojoj matičnoj kući i na ovaj konkretan način,ostaje trajan zadatak ovog sindikata u budućnosti, kaže Blažo Marković.