FENOMEN U PRNJAVORSKOM SELU MLINCI Domaćin Pero sa svojih 70 godina ne pamti da se ovakvo čudo ikad desilo!

Retka pojava u stočarstvu.

Krave
Krave, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

* U domaćinstvu Pere Topića u prnjavorskom selu Mlinci, krava Brezulja otelila je tri zdrava teleta - Milavu, Ćetulju i Jablana!

* Presrećni domaćin, zbog neočekivanog dobitka, potvrđuje da je to redak slučaj u stočarstvu

* Prinovama u štali Topića posebno su se, sa grajom i pesmom, obradovali unučići, Milica, Marko i Mirko, koji su odmah kumovali imenima teladi

- Ne samo u selu, nego i u okruženju, retko se dešavalo da krava oteli dvoje teladi, a trojke ne pamtim u ovih svojih 70 godina - kaže Pero, kome se posrećilo kada je pre neku godinu Brezulju kupio od komšije. - Istina, njena majka se bliznila, ali niko nije ni slutio da će Brezulja čak troje teladi doneti na svet.

Pero ističe da ovaj svojevrsni fenomen nije rezultat veštačkog osemenjavanja, već zahvaljujući činjenici da u štali ima svog rasplodnog bika. Priseća se da je ranije imao i kobilu koja se obliznila ali, nažalost, ždrebad nisu preživela. Telad su, srećom, živa i zdrava, ali ni njihov dolazak nije mogao proteći bez prave drame, preokreta i iznenađenja.

 

- Jutro pred teljenje veterinar je nagovestio skoro teljenje, do kojeg je došlo uveče kada sam brala kukuruz - priča domaćica Vida Topić.

- U pomoć nam je pritekla komšinica pri teljenju prvog teleta. Naslutili smo da to nije sve, pa smo, ipak, u pomoć pozvali veterinara koji je pomogao da se oteli i drugo tele, ali i potom otišao dalje na teren, na drugi kraj opštine. U međuvremenu stigao je i sin, koji je zapazio da se nešto čudno dešava sa Brezuljom. Ponovo smo u pomoć pozvali komšinicu i tako se otelilo i treće zdravo tele.

U toku velika akcija na Fruškoj Gori! Pronađen njegov automobil!

AUTOR: Alo!; D.K. DATUM I VREME: 18.10.2019. 23:18 - 18.10.2019. 23:50 Akcija u toku! policija, Foto: Printscreen Pripadnici Gorske skužbe spasavanja trenutno vrše pretragu Frupke Gore za nestalom osobom, saznaje "Alo.rs". Spasioci su danas primili poziv povodom nestanka osobe na Fruškoj Gori u okolini Stražilova. Nestala osoba R.M.

Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Povezane vesti

 • Korisnik: bager
  19/10/2019 - 21:41
  Zavisi sve do veterinara,,
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi