Milica Stojković
Privatna arhiva
Milica Stojković

Privatna arhiva

Milica Stojković, Foto: Privatna arhiva

Poručnik Milica Stojković je komandir odeljenja za zdravstvenu zaštitu 17. mehanizovanog bataljona 1. brigade Kopnene vojske. Kao jedini lekar u garnizonu Bačka Topola, od početka vanrednog stanja sve vreme provodi u kasarni. Da bi vojnicima pružila svu neophodnu pomoć, odrekla se druženja i porodice, a zauzvrat dobila čast da služi svojoj domovini.

Poručnik Milica Stojković

Privatna arhiva

Poručnik Milica Stojković, Foto: Privatna arhiva

 - Jako me je pogodilo kao čoveka i lekara kad sam saznala da su neki pripadnici Vojske oboleli, ali to što se sada oporavljaju i svi su u dobrom stanju, ipak me čini ponosnom - priča naša sagovornica, koja svakodnevno obavi preko 50 pregleda.

Kako kaže, u očima vojnika nikada nije videla strah, nego ponos što su u poziciji da nešto urade za svoju zemlju, osobinu koja je oduvek kroz istoriju krasila sprskog vojnika, a koja krasi i nju samu.

Svakog dana obavi preko 50 pregleda

Privatna arhiva

Svakog dana obavi preko 50 pregleda, Foto: Privatna arhiva

Čelični stav i čvrsta disciplina nikako ne znače i nedostatak emocija, pa hrabra Milica ne krije da joj u ovim trenucima nedostaje porodica, ali prioritet joj je da zaštiti srpske vojnike i njihove porodice.

- Baka mi je nedavno izgovorila: “Sine, sreća je što si lekar da možeš da pomogneš našem narodu”. Ta rečenica je moja snaga i vodilja u svakom trenutku. Vojnici izvršavaju odgovorne i složene zadatke, ne štedeći se i žrtvujući se. Na svima nama je da im pružimo podršku i damo svoj doprinos u ovom zajedničkom ratu - kaže naša sagovornica i dodaje da su naše oružje sada sloga, solidarnost i požrtvovanje.

- Vojska je narod i narod je vojska. Svi smo mi vojnici naše otadžbine, nosili uniforme ili ne. Ali kada dođe taj čas, svako u uniformi oseti odgovornost i ponos što može stati prvi i dati primer, jer je odabrao da bude odabran - zaključila je Milica Stojković.

Komentari (10)

petarpan

17.04.2020 12:12

Pogledajte joj malo karijeru i misljenje istih tih pripadnika o njoj iz Topole. Klasicno proseravanje i napumpavanje price. Neces obraz oprati na ovaj nacin.

zastavnik

17.04.2020 16:33

@petarpan - jesi li ti u Bačkoj Topoli kad tako govoriš o doktorki?

Da li je ovo moguće?

17.04.2020 13:35

Duboko zamišljen i zabrinut, čitam i ne verujem...

Milica

17.04.2020 18:29

Zaista mi je žao sto imate takvo misljenje o ovoj fantasticnoj devojci. Lično se osećam sigurno što su ovakve osobe deo zdravstvenog sistema Srbije. Dokroka, svaka Vam čast i napred u svetlu budućnost!

Milan

17.04.2020 21:49

@Milica - Ovo se kaze: hvalite me usta moja?

Me, myself & I

18.04.2020 10:33

Najodvratnije stvorenje u garnizonu, pitajte ljude tamo slobodno... Toliko

Oficir iz kasarne

18.04.2020 10:51

Vecu glupost ne procitah za zivota. Nezainteresovana za ljude i njihovo zdravlje, usmerena iskljucivo na svoj razvoj i jedna od retkih koja je prve tri nedelje vanrednog stanja svaki dan isla kuci.

Jos jedan oficir iz kasarne..koji nije onaj prvi :)

18.04.2020 19:30

Tuzno i zalosno sto se paznja posvecuje ovakvom necoveku, koji je sve samo ne lekar. Hipokrat se u grobu okrece trenutno. Toliko ljudi casno i posteno obavlja svoj posao a ona, koja je bezala kuci za vreme vanrednog stanja, dobije clanak u novinama. Toliko o podsticaju za ljude koji stvarno rade i rizikuju..stvarno tuzno.

Uniforma

19.04.2020 10:19

Ima li dotična dr barem mrvu srama i griže savesti što se čovek kog je poslala na "obično bolovanje" upravo bori za život?????

Uniforma

19.04.2020 11:09

Svaka čast baki, ali unuki??? ?N