Doktorka
Printscreen/Facebook
Doktorka

Printscreen/Facebook

Doktorka, Foto: Printscreen/Facebook

Naime, incident se dogodio u liftu, a na snimku se vidi žena, inače medicinski radnik po struci, zajedno sa još jednom devojkom tamnije puti koju je doktorka napala, terala da napusti lift zbog korone i upućivala grube komentare na rasnoj osnovi, da bi se ubrzo posle saznalo da je dotična gospođa zaposlena u KC Vojvodina.

Nakon što joj je devojka rekla da se već vozila liftom s drugim ljudima i da ne razume zašto mora da iz njega izađe doktorka joj je na engleskom jeziku rekla: "You go out because corona is now (Moraš da napustiš lift zbog korone). You go out! F**k you! (Izađi, j*** se)"

Nedugo potom u lift je ušla još jedna osoba, a izvređana devojka je doktorku upitala zašto sa njom nema problem.

Dr Milena Šćekić joj je tada rekla, "With you I have a problem because you are a black krava." (Sa tobom imam problem jer si crna krava).

Incident se dogodio u Novom Sadu, a devojka koja je napadnuta u liftu, inače studentkinja Medicinskog fakulteta, a posle kraćeg raspitivanja otkrila je da je doktorka zaposlena u Kliničkom centru Vojvodina.

Nakon ovog tragičnog događaja, oglasili su se i iz KC Vojvodina i potvrdili da je na snimku doktorka Šćeškić, a kako je rečeno, očekuje se i obraćanje ove ustanove ovim povodom.

Kako se nezvanično saznaje, studentkinja iz Irske je trenutno na razmeni studenata u Novom Sadu, a dobila je veliku podršku javnosti koja ponašanje dr Šćekić smatra u najmanju ruku neumesnim i traži reagovanje nadležnih zbog njenih rasističkih izjava.

Ovakav vid diskriminacije predstavlja problem u celom svetu, pokreće lavinu protesta, demonstracija i nemira širom sveta... U trenutku kada je narod umoran od borbe sa koronom, kada je umorna ekonomija, kao i svi ostali aspekti života, masa ljudi u komentarima pobunila se i pita se da li je neophodno da se ovako ponašamo jedni prema drugima samo zbog drugačije boje kože, ili da, ipak ispoštujemo apel naših čelnika i budemo jedinstveni i solidarni kako u ovoj borbi, tako i u svim ostalim borbama.

Pročitajte još:

 

Komentari (2)

cela150254

01.07.2020 16:01

Kaže ovako: "Dr. Milena Šćekić rođena je 28.02.1976 u Beogradu u intelektualnoj porodici, otac akademik doktor i majka pravnik i brat hirurg na VMA." Auu, kuku mene! I tako se ponaša??

prolaznik

03.07.2020 12:42

ako je ona black ti si bela kravetina..pogledaj se u ogledalo