Doktor Branimir Nestorović
Printscreen / Happy
Doktor Branimir Nestorović

Printscreen / Happy

Doktor Branimir Nestorović, Foto: Printscreen / Happy

Najpre, zamerio je čitavoj struci zbog načina na koji se borila i bori sa virusom COVID-19.

"Korona je pokazala neverovatnu slabost medicinske struke, od 80% radova koji su objavljeni o koroni mogu da se bace u đubre, glavna je teza da se o koroni ne zna ništa. Jedni objave danas jedno, a drugi sutra odmah objave dijametralno suprotno".

Dodao je nešto iznenađujuće:

Koronavirus u Srbiji

Alo / Dejan Briza

Koronavirus u Srbiji, Foto: Alo / Dejan Briza

- Medicina nije nažalost nije nauka, ona koristi nauku. Između 40 i 60% radova koji se objave u najuglednijim medicinskim časopisima apsolutno nije verodostojno. Kakva je to nauka u kojoj primenjuju 20 godina pa se posle to izbaci. Mnogo je tu novca, politike.

Na pitanje zbog čega su deca i žene manje podložni, obrazložio je ovako:

- Znamo da se deca ne razbolevaju jer imaju te receptore samo u nosu, a ne u plućima, zato ne dobijaju zapalenje pluća. Slično je sa ženama. U suštini mi ne možemo ništa da dokažemo, samo možemo da odredimo stepen verovatnoće da će se nešto desiti, to je jedino što možemo. Fizičari misle da ovaj svet iluzija - rekao je Nestorović.

Komentari (3)

lili

12.05.2020 08:36

Možete da ga pljujete koliko hoćete, čovek je u pravu, mnogo više od "mnogovažećih".

zulu

12.05.2020 11:14

Nerazumem vise ovog coveka a on sam ima cerku sa bolesnim srcem i sina sa daunovim sindromom

duca

12.05.2020 11:45

Zasto biste vi,a i ostali ljudi koji nisu medicinski edukovani bili u soku na izjave dr Nestorovica!Sta vas to kvalifikuje da budete u soku?Koje to ogromno znanje iz virusologije imate pa vas je dr Nestorovic sokirao?Hajde ,bre,bavite se "parovima"ili"zadrugom"a ne oblastima iz kojih je dr Nestorovic vise zaboravio nego sto neke njegove kolege sada znaju!