Predrag Kon
Printscreen/ Prva
Predrag Kon

Printscreen/ Prva

Predrag Kon, Foto: Printscreen/ Prva

Svi predviđaju ne tako optimističe scenarije, stručnjaci sa Harvarda predviđaju da će mere distanciranja možda morati da se primenjuju do 2022. godine. Kažu da ćemo do tada živeti "novu normalnost". Šta kažu naši stručnjaci, kako bi ta nova normalnost mogla da izgleda po srpskom scenariju i šta nas očekuje u narednim danima, nedeljama i mesecima govori doktor Predrag Kon.

U narednom periodu se svakako očekuje smanjenje aktivnosti ovog virusa, saopštio je Predrag Kon i rekao da se tako i beleži u našoj zemlji.

Kada će početi da se primenjuje mera da će penzioneri moći da izađu nekoliko puta nedeljno.

Kod nas postoje mere koje se ne primenjuju u ostalim delovima sveta, mi kažemo da smo zaštitili naše starije, merama koje smo preduzeli. Čim se otvori vikend, svi će potrčati napolje jer žele da se druže, a ukidanje policijskog časa zavisi od podataka. 

- Jako je bitno da ukidanje mera ne dovede do ponovnog buđenja virusa i novog talasa. Treba biti jako oprezan. S druge strane i dalje treba da postoje preporuke, veliko je pitanje koliko će se one poštovati. Pratićemo situaciju, svuda se u svetu ljudi slažu oko toga da je jako važno postupno skidati mere i vraćati se u život. Mi smo svesni da nam kolektivni imunitet nije ravnomerno raspoređen i da o tome moramo da razmišljamo u bliskoj budućnosti - rekao je dr Kon.

Kako će izgledati nova normalnost

U kafana, kafićima, najverovatnije će biti ograničenja i bar neko vreme neće moći da budu puni kao što su bili.

- Drugo, sreća je da nailaze topli dani pa će moći da se sedi na otvorenom prostoru, što značajno smanjuje rizik u odnosu na zatvoreni prostor. U svakom slučaju, trudićemo se da što brže uvodimo normalizaciju života. Kao što je bilo teško uvesti ove mere, svakako će bit nešto lakše postupno vraćati se u normalizaciju. Biće sigurno nestrpljenja jer je ljudima već preko glave i ja to potpuno razumem - rekao je Kon.

Doktor Kon je na konto dešavanja i pokušaja da se politizuje cela epidemija rekao samo, da on nije bitan, već da se svi zajedno borimo protiv virusa korona.

- Mi smo u ovome zajedno. Osećam ozbiljnu podršku i vlasti i većine. Posebno sam obradovan porukom njegove svetosti patrijarha Irineja. Mislim da je ta poruka i ovaj praznik nešto što je ujedinio narod ove zemlje i sa optimizmom zajedno idemo dalje. Uništićemo ovu neman i vratićemo se normalnom životu - rekao je za kraj.

Komentari (3)

Sladjana

18.04.2020 10:38

Doktore, podrska, svaka pohvala za Vase angazovanje!

Dobi

18.04.2020 10:52

Zaboravili ste da ce vasi globalisti,ako ih neko mocniji od njih ne zgazi, opet pustiti neki drugi virus i potamaniti svet jer smo mi nepotrebni njima i njihovoj religijskoj filozifiji, da su oni jedini bozji narod a svi mi njihove sluge bas kao u Orvelovskoj drzavi ili ti u Talmudu.

Сеновић

19.04.2020 08:01

Тако су твоји хтели и успели су.