Kafić
Alo!/ Dejan Briza
Kafić

Alo!/ Dejan Briza

Kafić, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Do kraja godine u Srbiji bi mogla da bude uvedena zabrana pušenja u zatvorenom prostoru.

Potpuna zabrana pušenja u zatvorenom prostoru u Srbiji mogla bi da stupi na snagu već do kraja godine, pošto to predviđaju izmene Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu.

Kiša, Beograd

Alo!/ Masanori Jošida

 

Kako mediji prenose, ove izmene Zakona trebalo bi da budu usvojene u narednih šest meseci.

Ta mera je, kako se navodi, pokušaj ublažavanja porazne statistike, prema kojoj u Srbiji puši trećina stanovništva, a od posledica udisanja duvanskog dima godišnje umre 15.000 ljudi, od kojih 5.000 od raka pluća.

tableta, tablete, lekovi,

Profimedia

 

Stručnjaci ističu da su cigarete i duvanski proizvodi jedna od najvećih pretnji po javno zdravlje i da godišnje od posledica toga u svetu umre sedam miliona ljudi.

U Srbiji trenutno ima 2,6 miliona pušača (oko 38 odsto populacije), dok ih je pre četiri godine bilo skoro pola miliona manje. Jedina smo zemlja u Evropi gde žene puše skoro podjednako kao muškarci.

Škola

Alo!/Nenad Vujanović

 

Komentari (7)

Raaza

01.06.2019 11:37

Lokale podeliti,znaci pusacki lokali i nepusacki.

Pero Lalic

01.06.2019 15:33

Umesto što glumite uređenu državu, bavite se krucijalnim temama, standardom gradjana, raspalim pravosuđem, školstvom, zdravstvom, korupcijom, Kosovom itd. (redosled je nasumični), a te fensi Zakone donosite kad sve bitno rešite. Time nećete naterati pušača da prestane da puši, a jedini efekat je ušteda novca tih istih pušača, kafu će piti kući umesto kafića, a pivo ispred prodavnice umesto u kafani.

jelena

01.06.2019 15:36

Bravo Bravo i jos jednom Bravo.U svim evropskim drzavama je tako i to je za mene ispravno.Kod nas u Srbiji svi smrde na dim jer kada cist i lepi obucen udjes u bilo koji ugostiteljski objekat samo kafu da popijes izadjes smrdljiv i plus ko zna koliko se dima nagutamo za to vreme.Sto normalno nije zdravo nikako a sve trazimo druge razloge te bombardovanje te lozenje.A najstrasnije je kad vidim da bebe i mala deca satima sede u tom dimu..

zulu

01.06.2019 15:42

To je losa vest samo za bolesne srbe---pa valjda je to dobra vest a ne da umirete ko stoka

Miloš

01.06.2019 17:01

Pa da gde su prava tih ljudi, nekih ima 0,001 populacije i imaju zaštitu kao medvedi

Гаги

01.06.2019 17:08

Коначно.

maja

01.06.2019 23:02

ko pusi uvek ce naci mesto i vreme da zapali. zivim u americi nigde se ne pusi pa opet i pored previse obaveza ispuranjm 5, 6 na dan . taman se covek uzeli pa kad zapali dodje mu da poleti od srece.