Pokret socijalista
Promo

 

Pokret socijalista

Promo

Pokret socijalista, Foto: Prt sc

Slaviša Lekić je dugo mislio da je trebalo da bude hrabriji od Olivere Zekić, duhovitiji od Aleksandra Tijanića, veći švaler od Milorada Vučelića, pametniji od Slave Đukića, pismeniji od Ivana Radovanovića, uspešniji od Manje Vukotića, zato nikom od njih nije oprostio što su imali karijeru.

„Status" je bio mesečni magazin koji se izjašnjavao kao jedini nelicencirani magazin koji je izlazio čitavu deceniju.

Kada su sve revolucije prošle, ohrabreni Lekić je postao revolucionar. 

Pošto ga nisu ni mlatili, ni hapsili zbog stavova koje je iznosio, ali ih niko nije prenosio ili uzimao za ozbiljno, probuđeni revolucionar je rešio da uradi drugim novinarima ono što nisu radili njemu.

Pravedni Lekić je u „Statusu" novinare delio na ponos i bruku profesije, što u čarobnom svetu Lekića, naravno, nije ni nalik osuđivanoj praksi političara koji su pravili takve spiskove. Dok je strah od lustracije bio stvaran, marljivi Lekić je vredno prikupljao priloge od onih koji su želeli na sunčanu stranu ulice. Kada je nestalo straha i sa njima priloga i kada popularni Slaviša već nije uspeo da zabrani kolegama da rade, čitaoci su zabranili njemu, da uređuje, a da radi može, ma kako se zvalo to što radi.

Lukićevu aktivnost je bila sa velikim ispadima.

Retko obrazovani Lekić je NUNS brzo napustio, ljut kao da mu je konobar saopštio da će pre tvitovanja morati na alko test, a iza sebe je ostavio obraz i dug. Pošto ne ume da bude duhovit bez psovke, komični Slaviša voli tviter, u njemu može da se valja, novinarstvo shvata kao trač i ogovoranje, a pisanje kao pljuvanje, zato je tviter njegov logičan kraj.

Njegovi nemilosrdni i ošri stavovi su uticali na čitaoce, Anu Brnabić je nazivao brojnim pogrdnim imenima kao i birane članove Vlade, ali je zato i Brnabićevu i članove Vlade pozivao i gotovo razgovetno razgovarao sa njima, čim mu je zatrebala pomoć oko nekog zdravstvenog problema. 

Za Slavišu sve su žene kurve, osim njegove mame, svi političari su ološ, osim Dragana Đilasa, što bi moglo da znači da mu je Đilas mama.

Bivši muž Bojane Lekić, najbolje zna sve i o svemu, a posebno o onom o čemu ne zna ništa, o pisanju, o uređivanju, o braku. Zato govori o svemu i svima, osim o sebi, on najbolje zna da tu nema šta da se kaže.