Infektivna klinika
Alo.rs/ Marko Metlaš
Infektivna klinika

Alo.rs/ Marko Metlaš

Infektivna klinika, Foto: Alo.rs/ Marko Metlaš

Koronavirus ušao je u Opštu bolnicu u Ćupriji, a osim devetoro zdravstvenih radnika kod kojih je već potvrđen virus, zaražen je i generalni direktor Opšte bolnice u tom gradu Slobodan Gajić, koji je juče prevezen na lečenje u Beograd. Ništa bolja situacija nije ni u leskovačkoj Hitnoj pomoći.

Generalni direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić, koji je pozitivan na koronavirus, nalazi se u KBC „Dragiša Mišović”.

Pre nego što je saznao da je zaražen, Gajić je lokalnoj televiziji „Pomoravlje” izjavio da je devetoro zdravstvenih radnika Opšte bolnice, lekara i medicinskih sestara i tehničara zaraženo, a da 26 čeka rezultate.

Gajić je kazao i da se na lečenju u KBC „Dragiša Mišović” i Zemun leči troje lekara, dok je jedan u kućnoj izolaciji. Dvojica medicinskih tehničara su, takođe, u Beogradu, a ostali su pod nadzorom infektologa na kućnom lečenju.

Inače, Štab za vanredne situacije u opštini Ćuprija naložio je Zavodu za javno zdravlje „Pomoravlje” da testira sve zaposlene u Opštoj bolnici, Domu zdravlja, kao i u toj ustanovi.

Gajić je kazao i da je jedan od lekara sa Odeljenja urologije preminuo od posledica virusa.

Infektivna klinika

Alo.rs/ Marko Metlaš

Infektivna klinika, Foto: Alo.rs/ Marko Metlaš

U Leskovcu će vozila Hitne pomoći ubuduće voziti vozači Gradske uprave i javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Leskovac. Ta odluka doneta je nakon što je utvrđeno da je jedan od dvadesetak vozača leskovačke Sužbe hitne pomoći pozitivan na kovid-19. Pored njega još dvojica mlađih vozača požalilo se na mučninu i glavobolje. Šezdesetogodišnji vozač kod koga je potvrđen koronavirus imao je neznatno povišenu temperaturu 27. marta i tokom istog dana se javio Zavodu za javno zdravlje Leskovac. Četiri dana nakon toga potvrđeno je da je pozitivan na koronavirus, zbog čega su on i sve njegove kolege poslate u izolaciju, a Služba hitne pomoći tako ostala bez vozača. 

Počast preminulom urologu

Na poziv Sindikata lekara i farmaceuta Srbije juče su lekari Ćuprije i Paraćina minutom ćutanja odali počast urologu Opšte bolnice u Ćupriji Goranu Ivankoviću. Šef Odeljenja urologije Opšte bolnice u Ćupriji dr Ivanković (56) iz Paraćina preminuo je pre tri dana od posledica zaraze koronavirusom. Imao je i kardiovaskularnih problema. Posle lekarke ginekologa iz Niša, on je drugi lekar u Srbiji koji je preminuo od posledica koronavirusa.

Besplatno dezinfekciono sredstvo za Kragujevčane

Kontejneri sa rastvorom natrijum-hipohlorita za dezinfekciju zatvorenih prostora postavljeni su na deset mesta u Kragujevcu i, kako najavljuju nadležni, biće redovno dopunjavani. Ovo dezinfekciono sredstvo besplatno mogu da preuzmu upravnici zgrada, kao i svi građani.

Komentari (1)

veljko popovic

03.04.2020 14:25

Jos jedan dokaz da virus ne bira mesto i vreme. Nezdrav zivot, nezdrava ishrana, brza hrana, gazirani napici, prekomerno unosenje secera, fizicka aktivnost. Sve je to siguran put u sopstvenu propast i starost koju bez tonu lekova nije moguce ni ziveti. Ima li resenja? Naravno. Promena nacina zivljenja. Imunitet i neprestano jacati imunite! Kako jacati imunitet? Kada nema kretanja opc+c,reishi kapsule, sveze voce. I bez stresa!