Janja
Facebook
Janja

Facebook

Janja, Foto: Facebook

Mala Janja Stamenković, koja je danas imala tešku operaciju na mozgu u Istanbulu, dobro je podnela intervenciju, pokreće ruke i noge, priča i prvo što je rekla je da veoma gladna!

Sve ovo ispričao je njen otac Saša Stamenković, koji se zajedno sa Janjinom mamom nalazi u turskoj bolnici.

Saša je zahvalio svima koji su pomogli i dodao da je prijatno iznenađen podrškom koju mu je pružio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon pisanja medija.

PROČITAJTE JOŠ:

Janja je trenutno na intenzivnoj nezi, a tokom operacije lekari su joj otkrili mali ugrušak na levoj strani mozga koji je otklonjen. Saša kaže da su zbog toga preventivno morali da je ostave na intenzivnoj nezi još jedan dan, iako je nekoliko sati posle operacije trebalo da je premeste u sobu sa roditeljima.

- Radili su posle operacije snimak i videli da je sve u redu, ali će čitavu noć pratiti situaciju. Ujutru će raditi snimak glave, kada bi trebalo da konačno znamo šta i kako, ali nam je lekar rekao da će 90 odsto sve biti ok - ispričao je otac devojčice.

Janja

Facebook

Janja, Foto: Facebook

Ona se posle operacije probudila, dobro je raspoložena i pričala je sa svojim roditeljima. Prvo što im je rekla je da je gladna i da bi htela da jede pomfrit.

- Probudila se, priča sa nama, okreće ruke i noge, sve su to dobri znakovi. Rekla nam je da je gladna, da hoće u restoran da jede pomfrit... - ispričao nam je Saša.

Janja Stamenković boluje od tumora na hipofizi a do sada je bila na četiri operacije. Nažalost, posle postoperativnog poboljšanja tumor se vratio. Zbog toga je devojčica u teškom stanju, ne ide u školu, ne vidi, kreće se otežano samo uz pomoć roditelja.

Kako je njena majka napisala na Fejsbuku, na mestu gde je bio tumor, pojavila se tečnost, zbog čega se tu mora ugraditi cevčica, koja će da izvuče tu tečnost.

Samo ova operacija u Istanbulu koštala je oko 17.000 evra nakon čega sledi zračenje za koje roditelji još nisu sigurni koliko će da košta jer nisu dobili predračun od banke. Inače, mala Janja je ranije insistirala da ne ide na operaciju, jer je čula kako roditelji pričaju da nemaju novca ni za šta.