Autobus
Alo!/ Rajko Ristić
Autobus

Alo!/ Rajko Ristić

Autobus, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj status izazvao je lavinu komentara i opet pokrenuo večno pitanje - ko kome treba da ustaje u autobusu?

- Ljudi, zanima me vaše mišljenje. Juče sam se vraćala od doktora i kod Pravnog fakulteta sam ušla u prepunu 26-icu koja je uvek puna, što može da potvrdi svako ko se vozi njom, a ja se vozim svaki dan. Dan pre toga sam izašla sa intenzivne nege i imala sam vrtoglavice i nisam mogla da stojim, spoticala sam se, ali sam morala kod lekara - započela je svoju objavu nepoznata devojka.

Kad je ušla u autobus, njena majka je zamolila ženu da ustane, jer devojci nije dobro.

- Ona je krenula da ustaje, ali je onda druga rekla "Da, sad će one tebe da dižu, jer se kao vraćaju od doktora, umesto da sačekaju prazan bus" - napisala je devojka.

Status na Fejsbuku

Printskin

Status na Fejsbuku , Foto: Printskin

 

Napomenula je da toj ženi nije smetalo što je u tom autobusu tri mesta zauzeo jedan čovek.

- Iza mene na poslednja tri sedišta je ležao mrtav pijan deda, kome su se smejali što je, eto pijan, jer eto, to je smešno, a na moju situaciju niko nije reagovao. Ja sam na kraju sela na stepenik autobusa - objavila je devojka.

Nakon što je objasnila situaciju, postavila je pitanje.

- Zaista ne pokušavam da izazovem bilo kakvo sažaljenje, samo me zanima kakvi smo mi to ljudi? - zapitala se devojka na Fejsbuku.

Povodom njene priče oglasili su se mnogi korisnici.

"Kakvi ljudi? Nikakvi, nažalost. Svako gleda sebe i samo sebe. Koš kad može nekome da se napakosti, to je bonus", "Početkom leta sam se onesvestila u 15. Čim izgledaš mlado i zdravo, možeš bukvalno da umreš tu i da neko ne pogleda", "Sličnu situaciju imam skoro svakodnevno, kad jedva pokretna i u bolovima idem busom na terapije", "Ljudi bez empatije, generalno bez emocija", samo su od nekih komentara na Fejsbuk stranici.

 

Ostavite nam svoje mišljenje ko kome treba da ustaje u autobusu.

Komentari (2)

Unapred hvala

13.12.2018 17:38

Zivo me zanima, da l' ce ta sa nesvesticom, njena majka, i svi ostali empaticni do beskonacnosti, kada se ja sutra onesvestim (ja sam musko) da mi pridju i pomognu. Jok, plasice se zamke, silovanje, pljacke, sprica sa sidom, do toga da sam kriminalac . . . Ili ce misliti da imam ko zna kakvu zaraznu bolest... Mnogo smo licemerno drustvo, svi se sete da kukaju tek kad njih zaboli.

Mira

14.12.2018 09:59

Ja sam pitala devojku da li je slobodno prazno mesto do nje, a ona je odgovorila da nije jer ga čuva za drugaricu koja je 50 godina mlađa od mene ???!!!