Niš
Tanjug/Rade Prelić
Niš

Tanjug/Rade Prelić

Niš, Foto: Tanjug/Rade Prelić

* U Srbiju je stiglo 10 oklopnih vozila pešadije, BRDM 2, sa kompletima rezervnih delova

* Sva tehnika je stigla sigurno i bezbedno, uz poštovanje međunarodnih pravila

* Vojno-tehnički sporazum, dogovoren između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je u nišku kasarnu "Mija Stanimirović", gde prisustvuje prikazu 10 oklopno-izviđačkih automobila BRDM 2, dobijenih od Ruske Federacije

Sa predsednikom su i ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, a prikazu prisustvuje i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

11.10 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Srbija uspela da dopremi 10 oklopno-izviđačka vozila BRDM 2 iz Rusije poštujući međunarodno pravo.

Na pitanje kako je Srbija "razbila blokadu", pošto su Rumunija i Bugarska, "po nalogu NATO", zabranile prolaz vozilima, Vučić je rekao: „Kako i kuda su došla - naša je stvar“.

Istakao je da su vozila, koja su poklon Ruske Federacije, dopremljena u skladu sa zakonom i dogovorom sa Moskvom.

10.59 - Veoma sam ponosan na našu vojsku, naše ljude koji uvek služe Srbiji, ponosan sam na ova oklopna vozila koja smo dobili od Rusije, hvala Putinu, Šojguju, ambasadoru, to smo dobili na poklon, potpuno modernizovana vozila. To nam drastično povećava manevasrske sposobnosti. Mi očekujemo da stigne još nekih donacija od Rusje, ali i ono što smo platili od "letećih tenkova".

10.35 - Važno je da ljudi dobiju sve odmah, a ne ono što nabavimo da stoji u magacinima. Od novembra, decembra već očekujem veće plate za vojsku - rekao je predsednik Vučić.

- Moja molba 63. padobranskoj brigadi Vojske Srbije je da tražite šta vam je potrebno od opreme, vi ste specijalna brigada i vi ste prvi da primite prve udarce. Hvala vam na stoprocentnom odzivu, ne postoji ništa lepše od slogana "Služimo Srbiji". Mi ćemo gledati da imate nešto bolje uslove, sad će biti stanovi, plate povećavamo, vaš položaj će biti bolji svake godine - poručio je Vučić vojnicima.

10.15 - Predsednik se slikao sa majstorima koji su došli iz Rusije da bi pomogli da oklopna vozila budu spremna za rad 

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

10.00 - Predsedniku Vučiću predstavljene su stručne karakteristike oklopnih vozila.

"I ovo pliva? Sa 7 tona težine? Šta sve vi Rusi nećete izmisliti", rekao je Vučić.

BRDM-2

D.S.

BRDM-2, Foto: D.S.

Mojsilović je zahvalio predsedniku na podršci koju pruža vojsci i njenom opremanju i upoznao ga sa karakteristikama vozila.

Prikaz pratite uživo na našem portalu:

10.00 - Ovo je poklon ruske federacije. Sve smo dobili za džabe i mnogo im hvala. Ja sam posebno srećan jer su mi policajci rekli da nisu ni sanjali da će dobiti novi helikopter. Ovo vozilo ima stvarnu upotrebnu vrednost i povećava našu vojnu gotovost. Stiže za nas ono što smo i platili četiri MI-35 i tri MI-17, ali i još poklona - rekao je predsednik Vučić i objasnio kako je to Srbiji potrebno radi očuvanja teritorijalnog suvereniteta.

Vučić je najavio i značajno povećanje plata za Vojsku.

Pročitajte još:

9.45 - Predsednik Vučić sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem stigao na poziciju sa koje će pratiti prikaz oklopnih vozila.

Ministarstvo je u subotu saopštilo da je u Srbiju stiglo 10 oklopnih vozila pešadije, BRDM 2, sa kompletima rezervnih delova.

BRDM-2

D.S.

BRDM-2, Foto: D.S.

U saopštenju je navedeno i da se vojno-tehnički sporazum, dogovoren između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, realizuje precizno i u skladu sa ugovorenim rokovima.

Bonus video

Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT

 

Komentari (1)

Viktor

29.07.2019 18:43

Stigla su nova vozila za VS.