Nataša Ignjatović
Alo!/-Vladimir Marković
Nataša Ignjatović

Alo!/-Vladimir Marković

Foto: Alo!/Vladimir Marković

Ušavši u apoteku u Maglaju mimoišao se s penzionerom koji je sebi u bradu ponavljao iznos leka koji je upravo kupio i mrmljao nešto oko penzije. Tad je shvatio da je siroti, stari čovek lek podigao na veresiju, jer mu penzija još nije stigla. Mladić koji je već bio u apoteci i svedočio istoj sceni, odlučio je da plati umesto starog gospodina lek koji je uzeo, a potom je farmaceutu rekao da zbroji sve dugove penzionera i podmirio oko 1.500 kuna dugova (24.000 dinara).

- Danas u Maglaju, zadesim se u apoteci, a pre mene iz nje izlazi stari deka, penzioner i pita može li do penzije. Ponavlja deka 3 x 2 tablete i 8,70 KM koliko košta lek da ne zaboravi. Zadesi se tu osoba koja upita prodavačicu: "Da li je deka pitao može li do penzije, pa da tad plati ili može li mu ta terapija biti do penzije?"

Nakon što je apotekarka rekla da on uzima lekove na dug do penzije, momak se ponudi da plati taj lek i ako ima još nešto duga od ranije. Kad mu je apotekarka stidljivo rekla da ima još dugova i da ona tako penzionerima daje lekove na veresiju do penzije, momak ju je zamolio da sabere sve dugove koje imaju penzioneri.

Da li bi Vi nepoznatom čoveku kupili lek?

 

Nakon kraćeg vremena čovek je platio, a apotekarka je ostala plačući jer nije verovala da se u današnjem vremenu mogu desiti takve stvari. - Ni meni nije bilo nimalo svejedno, iskreno, postideh se zbog njegovog dobročinstva. - napisao je Kajmaković.

Nekoliko hiljada ljudi reagovalo je na njegov status, hvaleći potez stranca, a stotine su ostavile komentare želeći strancu da mu se nekad u životu vrati isto dobro delo.

Pročitajte:

Komentari (2)

zagor

21.08.2020 13:07

Svaka čast care ?

beba

21.08.2020 23:10

Svaka cast gospodinu.I ja ponekada uradim isto.