deca - milica
Privatna arhiva
deca - milica

Privatna arhiva

Milica Petrović sa drugaricom posle druženja sa Deda Mrazom,  Foto: Privatna arhiva

Mališanima poginulih i preminulih kolega, kao i deci momaka koji danonoćno patroliraju prestonicom i brinu o bezbednosti, u organizaciji Sindikata srpske policije, podeljeno je 180 paketića u odredu Žandarmerije u Rakovici.

- Pripadnici Žandarmerije su i ovog puta pokazali veliku humanost. Paketiće su, osim mališanima svojih članova, obezbedili i deci poginulih i preminulih kolega. Teško je rečima opisati dečju sreću i radost posle susreta sa Deda Mrazom! O tome najbolje govore slike i njihovi osmesi - kaže predstavnik SSP-a Nikola Petrović.

deca - svi na okupu

Privatna arhiva

Deca na okupu sa Deda Mrazom, Foto: Privatna arhiva

Deca su Deda Mraza dočekala u odredu Žandarmerije u Rakovici. Posle dodele paketića svi su se družili i fotografisali sa njim. Kako za "Alo!" kaže predstavnik SSP-a Nikola Petrović odred Žandarmerije je pokazao da  policija misli na decu i u dobru i u zlu.

- Žandarmerija je posebna jedinica policije namenja za izvršavanje najsloženijih bezbedonosnih zadataka na teritoriji cele Republike Srbije. Pored toga što svoje zadatke izvršavaju profesionalno, ovi momci su našli  vremena i načina da obraduju svoje najmlađe. Poslednjeg dana u 2017. godini u organizaciji Sindikata srpske policije, podeljeni su paketići. Teško je rečima opisati dečju sreću i radost. O tome najbolje govore slike i osmesi na dečjim licima! - navodi Nikola Petrović.

deca - milica

Privatna arhiva

Milica Petrović sa drugaricama, Foto: Privatna arhiva
deca - milica

Privatna arhiva

Dečacima je najzanimljiviji bio četvorotočkaš,  Foto: Privatna arhiva

Nikola Petrović kaže da SSP svake godine organizuje podelu novogodišnjih paketića i da još nije desilo da zaborave decu poginulih i preminulih kolega.

- Deda Mrazu smo pritekli u pomoć da podeli 180 paketića, a posle toga smo, veče uoči novogodišnjeg dočeka,  otišli pravo u treću smenu. Nije nam palo teško, jer smo uspeli da usrećimo mališane  - kaže predstavnik SSP-a Nikola Petrović.

deca

Privatna arhiva

Dunja Jovanović sa tatom došla kod Deda Mraza, Foto: Privatna arhiva
deca

Privatna arhiva

Malena Dunja uživala u naručju Deda Mraza,  Foto: Privatna arhiva

Deca su posle dodele paketića i druženja sa Deda Mrazom poželela da obiđu poligon i zavire u sva vozila, koja njihovi očevi voze na terenu.   

Milica Petrović (8) se na poligonu oprobala za volanom četvorotočkaša. Posle toga je palila zvučnu i svetlosnu signalizaciju na ostalim vozilima u društvu drugarica. Malena Dunja Jovanović se najviše obradovala Deda Mrazu i nije skidala osmeh sa lica dok se fotografisala sa njim! 

deca - milica

Privatna arhiva

Dečak se obradovao paketiću, a tata pritekao u pomoć da ponese poklone,  Foto: Privatna arhiva
deca

Privatna arhiva

Tate poželele da se slikaju sa Deda Mrazom, Foto: Privatna arhiva