Damjan Čukarić
Alo
Damjan Čukarić

Alo

Damjan Čukarić, Foto: Alo

Kuća Čukarića uskoro dobija novi krov! Naime, porodici trogodišnjeg Damjana iz metohijskog sela Velika Hoča, a nakon pisanja “Alo!” o lošem stanju krova na kući koji preti da se uruši i apela da im se pomogne, problem će konačno biti rešen.

Maleni Damjan, čije suze zbog ukradene krave nikoga nisu ostavile ravnodušnim, sada ima još jedan razlog za osmeh. Osim što mu je kupljena krava, dobiće i novi krov na kući.

Dvorište Čukarića ovih dana pravo je gradilište. Radi se punom parom. Osim majstora, braće i oca Branka, vredan je i Damjan. Svojim kamiončićem “prevozi” cigle u želji da pomogne starijima i ubrza radove.

Radovi u toku

Alo

Radovi u toku, Foto: Alo

Inače, krov porodične kuće malenog Damjana je bio u toliko lošem stanju da su svi strahovali kako će se urušiti čim padne prvi sneg. Krov je i duže vreme prokišnjavao pa su, kako navode Čukarici, vanglice i šerpice morali da drže svuda po kući. Takvim problemima sada je došao kraj.

Pomoć Matićima

Porodici Matić, koja je pokradeni isto veče kad i Čukarići, veoma bi značila pomoć u izgradnji montažne štale u dvorištu kako bi stoka bila blizu kuće, a ne pola kilometra dalje, kao što je do sada bio slučaj. Veruju da bi time sprečili da se slična krađa ponovi. Vlasnica kuće u kojoj žive im je dozvolila da sagrade montažnu štalu, ali im za to nedostaje novca.

-Ne postoje reči kojima bismo iskazali našu sreću zbog toga što ćemo rešiti ogroman problem, ali i našu zahvalnost svima onima koji su nam pomogli. Novac za krov obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju od kojih smo prethodno dobili kravu. Neizmerno smo im zahvalni na svemu. Isto tako smo zahvalni i manastiru Visoki Dečani, ali i svima drugima, svim dobrim ljudima koji su mislili na nas i koji su izrazili spremnost i želju da nam pomognu - kaže za “Alo!” Branko Čukarić. 

Pročitajte još:

On navodi da Damjanova sreća zbog krave, ali i zamene krova, kako ističe, nemerljiva.

- Vrisnuo je od sreće kad je ugledao kravu u štali. Omah ju je uhvatio za rog, kao što je to činio sa kravom Draganom koju su nam ukrali. I ova krava je mirna kao i prethodna. Nažalost, nije imao prilike da je vidi odmah kada je stigla, jer je bio u bolnici zbog povrede oka. Sada je, hvala bogu, sve u redu, dobro je. Sa nestrpljenjem čeka da se završe radovi na zameni krova. I on učestvuje. Natovari svoj kamiončić ciglama koje smo skinuli, pa ih odvozi na drugu stranu. Zbog njegovog osmeha nam je svima puno srce i zahvalni smo svima na tome - kaže Damjanov otac.

Činjenica

-Trogodišnjem Damjanu Čukariću iz Velike Hoče lopovi su u noći 25. septembra ukrali kravu Draganu.
- Porodica je tako ostala bez mleka kojim hrani decu, a mali Damjan, prema rečima meštana, zbog toga danima nije prestajao da plače
- Osim Čukarića, još tri srpske porodice iz istog sela pokradene su isto veče.
- Porodice koje su pokradene dobile su novčanu pomoć od manastira Visoki Dečani, a koju je doniralo više humanih ljudi.

 

 

Komentari (1)

Svetlana

23.10.2018 15:29

Šta radi Beograd? Gde su te navodne pare koje se šalju na Kosovo? Zašto se ovi ljudi ovako pate po Kosovu???