Selo Zlakusa kod Užica
RINA
Selo Zlakusa kod Užica

RINA

Selo Zlakusa kod Užica, Foto: RINA

„Nisam želeo da samo ovako stoji, već zaista da nam služi. Unutra sam stavio deo ugaone garniture, drveni stočić koji sam lično napravio i ofarbao, a na zid policu na kojoj nam stoje autići. To nam je sada omiljeno mesto za igranje, a ja sam još ponosniji jer sam to napravio sam sa svojih deset prstiju. Sproveli smo produžni kabl i struju, pa ovde možemo da čitamo ili punimo telefon“, rekao je Danilo za RINU.

Mesec i po dana mali Danilo gradio je svoju kuću. Najveću podršku imao je od dede, koji mu je pomogao u nabavci materijala, a sve ostalo jedanaestogodišnji dečak radio je sam.

Imamo trgovinsku radnju i za vreme korone, bilo je mnogo posla. Niko nije mogao da se bavi tim njegovim hobijem, ja sam čak u jednom trenutku rekla da će cela ta kuća da mu se sruši, jer nisam očekivala da tako mali, sam može to da napravi. Međutim, kad je sve to završio videli smo da je uspeo u svojoj nameri i da je kuća izuzetno stabilna i odlično napravljena. Ponosni smo na njega, na strpljenje i trud koji mu nije bilo teško da uloži, kako bi ostvario sviju zamisao“, kaže Danilova majka Jasmina.