Darija Kisić
Printscreen
Darija Kisić Tepavčević

Printscreen/ Pink

Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen/ Pink

Ona je, nakon sednice Kriznog štaba u Palati Srbija, rekla da je u poslednja 24 sata testirano ukupno 5.298 osoba, od kojih su 34 pozitivne na koronavirus.

“Poslednjih dana smo imali nešto veće brojeve obolelih, ali to je isključivo zbog širenja infekcije unutar zatvorenih kolektiva, određenih radnih organizacija”, rekla je Kisić.

Istakla je da poslednjih nedelja izuzetno povoljna epidemiološka situacija u svim delovima Srbije, da su svi indikatori povoljni, da epidemijski tok ide u željenom pravcu i da se nije razmatralo o pooštravanju mera.

Kisić je apelovala na sve građane da se pridržavaju ličnih mera zaštite kojima će štititi i sebe i druge.

Krizni štab predložiće Vladi Srbije da se od petka ukine obaveza da građani Srbije, kao i stranci, moraju da imaju negativan PCR test prilikom ulaska u našu zemlju.

Koronavirus

printskrin

Koronavirus, Foto: printskrin

Preporuka Kriznog štaba Vladi Srbije je da se od petka ukine obaveza da građni Srbije, ili stranci, imaju negativan PCR test prilikom ulaska u našu zemlju”, rekla je zamenica direktora Insituta “Batutu” Darija Kisić Tepavčević.

Ona je dodala da strancima neće biti potrebna ni odluka komisije za ulazak u Srbiju.

Kako je naglasila, takva preporuka usledila je zbog povoljne epidemiološke situacije u našoj zemlji, ali i odgovarnog ponašanja u zemljama u okruženju.

Građani Srbije i stranci koji ulaze u našu zemlju za sada moraju da imaju negativan PCR test pri ulasku u zemlju, ili u suprotnom, moraju 14 dana biti u kućnoj izolaciji.