Darija Kisić Tepavčević
printscreen
Darija Kisić Tepavčević

printscreen

Darija Kisić Tepavčević, Foto: printscreen

Nakon emitovanja emisije “Fokus” na televiziji “B92”, podigla se velika prašina na društvenim mrežama zbog pitanja koje je voditelj Oliver Jakšić postavio doktorki Dariji Kisić. Kako se masovno navodi na društvenim mrežama, Jakšić je uputio seksističko pitanje zbog kojih su se mnoge žene u Srbiji našle uvređenim.

Iako se pitanje najblaže rečeno može nazvati “čudnim” i “neprikladno postavljenim”, voditelj navodi da njegova namera nije bila da uvredi bilo koga, već da istakne ulogu žena u celoj situaciji.

Darija Kisić Tepavčević

printscreen

Darija Kisić Tepavčević, Foto: printscreen

Nisam želeo da je uvredim, niti sam je uvredio. Ona je bila zatečena pitanjem, ali nije uvređena. Snimili smo emisiju ranije, danas neće ići uživo, tako da sam se ja u tom uvodnom delu osvrnuo na tu priču. Nisam želeo da je uvredim, to nije bila ideja. Nisam želeo da narod pomisli da imam nekakvih negativnih stavova prema ženama. Naprotiv, ideja je bila da se istakne značaj, pre svega pripadnica ženskog pola koje su u prvim borbenim redovima. To je bila ideja. Sve drugo je pogrešno protumačeno”, izjavio je Jakšić i dodao:

“Vidim da su se pojavila i poređenja na društvenim mrežama sa Milunkom Savić, što i jeste pozitivno poređenje. Sve sam to i ja mislio, u pozitivnom smislu naravno. Nisam mislio ništa negativno. To je bila ideja – da se na takav način istakne uloga žena u svemu ovome. Mislim da je Darijin odgovor doveo do toga da se to pitanje protumači kao seksističko. Moja ideja zaista nije bila takva.”

Na pitanje da li će se u emisiji “Fokus” izviniti ženama zbog svoje izjave, Jakšić odgovara potvrdno.

Večeras ću se izviniti u uvodom delu. Ukoliko sam bilo koga uvredio na bilo koji način – izviniću se u emisiji. Iz toga sam izuzeo Dariju Kisić, jer ona nije bila uvređena”, zaključio je Jakšić.

Komentari (10)

zagor

22.04.2020 12:59

Majmune

zagor

22.04.2020 13:27

Ma slepac

branka met

22.04.2020 13:57

I tako je novinar svojim provokativnim pitanjima postao važniji od gosta. Pravilo, da se skandalom postaje "važna" javna ličnost poslužio je i ovom, dosad, ne zapaženo novinaru da se o njemu govori. Izgleda da dečko obećava!

Max von Laaberg

22.04.2020 14:50

Eto opet neki nadmeni ne uspeli koriste drskost da se o njima prica,verovatno to i TV.kuci (B92) odgovara kad do sad nisu reagovali.Zao mi je da su takve stvari normalne u Srbiji,ali to pokazuje na sta su sve spremni ti sto vode takve emisije. Meni smeta sto su bas sad u fazi kad DR. Kisic Dr. Kon i Dr. Stevanovic svojim Radom i znanjem u zizi javnosti kad spasavaju stotine Zivota izlozeni saci Kabadahija da budu provocirani i vredjani. Za Jaksica nije ni cudo jer on pokazuje njegov odgoj .

RRUSS

22.04.2020 14:51

KRETENČINA !!!!!!!!!!

jovica

22.04.2020 15:31

Da li je moguće da se pravite ludi i da kao ne znate da je rekao da joj se neće izviniti jer se Darija nije uvredila. Baš ste jadni.

sladjan

22.04.2020 15:46

Bravo sada SI spreman biti djilasov novinar,ajde lepo na n1,pa tamo lupaj gluposti,I pitaj djilasa I njegove nesto lose ako imas mu..!!!!!

Goga

23.04.2020 10:50

Dobro, a sta ce Nedimovic ministar poljoprivrede u tom yimu koji je putovao u Nis zbog ove epidemije. Kakvu to struku ovde predstavlja ministar poljoprivrede. To je krajnje nelogicno da neko iz resova Vlade za poljoprivredu u ovako teskoj situaciji koja se tice zdravstva predbodi tim zdravstvenih strucnjaka.

Pop

23.04.2020 13:48

Мислим да није неко ко би могао да постави адекватно питање уколико је мислио да су жене у влади постале водеће у односу на супротан пол што у ствари и није битно. Очигледно је, бар се то осетило у атмосфери, да је имао другачије намере са постављањем оваквих питања.

Nemanja

23.04.2020 17:27

Ovaj novinar, bez obzira što se bavi nepostojećim poslom, jedno je najnevaspitanije i najnekulturnije stvorenje. Evo i zašto: kad god postavlja pitanje, ne ume da poštuje sagovornika (koji inače gotovo nikad ne odgovori direktno na pitanje, nebitno ko je u pitanju), upada u reč, raspravlja se, povišava ton u toku odgovora. Nije mi jasno ko ovakve ljude uopšte zapošljava.