MAJKA JOJ BOLOVALA OD TEŠKE BOLESTI Danas slavimo svetiteljku kojoj je rođeni brat odsekao glavu: Posle ovog čuda, okrenula se veri!

Ovoj svetici rođeni brat nije mogao da oprosti što se, kao i njena majka krstila, pa joj je odsekao glavu.

Crkva
Crkva, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Pravoslavni vernici i Srpska pravoslavna crkva danas proslavljaju svetu mučenicu Evtaliju, kojoj je rođeni brat odsekao glavu jer se "okrenula" veri Isusa Hrista!

Sveta mučenica Evtalija bila je devica iz Sicilije. Živela je sa majkom, koja se zvala kao i ona, i sa bratom Sermilijanom. Niko od njih nije bio kršten niti pobožan.

Crkva, praznik, vernici
Crkva, praznik, vernici, Foto: Alo/Masanori Jošida

Starija Evtalija, međutim, bolovaše od tečenja krvi. Jedne noći u snu su joj se javili sveti mučenici Agfej, Filadelf i Kiril, i rekli joj da će ozdraviti, samo i jedino ako se krsti u ime Gospoda Isusa Hrista. Evtalija poveruje u Hrista, krsti se i, vaistinu, ozdravi. Videvši to čudo, i njena se ćerka krsti.

Sermilijan, posle toga, poče da ismeva majku i sestru zbog vere Hristove, a potom i da im preti. Majka se uplaši i pobeže od kuće. Tada brat poče da goni sestru. Ali, ona se nije uplašila i reče Sermilijanu:

- Hrišćanka sam i ne bojim se umreti.

Opaki brat posla ka njoj slugu da je oskrnavi, koji, čim ju je napao, izgubi vid. Kad je video to čudo, brat pojuri za sestrom, uhvati je, i odseče joj glavu. Tako sveta devica Evtalija ovenča se vencem večne slave.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi