Kiša
Alo!/ Masanori Jošida
Kiša

Alo!/ Masanori Jošida

Kiša, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Narednih dana u Srbiji smena kiše, oblaka i sunca. Danas jutro oblačno, na istoku i jugoistoku još ponegde sa kišom. Tokom dana delimično razvedravanje. Najniža temperatura od 7 do 10 stepeni, a najviša od 17 do 21 stepeni.

U subotu pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, južni. Najniža temperatura od 7 do 12 stepeni, a najviša od 20 do 24 stepeni.

U nedelju ujutru i pre podne umereno oblačno i suvo. Sredinom dana na zapadu i jugozapadu, tokom popodneva i u ostalim krajevima jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, od sredine dana u skretanju na severozapadani pravac i u pojačanju. Najniža temperatura od 8 do 14 stepeni, a najviša od 19 do 24 stepeni.

Ali, kako navodi portal Weather2umbrella, u ponedeljak u Beogradu temperatura do 6 stepeni, uz jaku kišu i umeren vetar. Međutim, ono što zabrinjava je će subjektivni osećaj tokom prepodneva biti minus 5! Kiša će padati bar do 17 sati, a tada će i subjektivni osećaj "skočiti" u plus.

Kiša

Alo!/Rajko Ristić

Kiša, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Primera radi, u Novom Sadu temperatura u ponedeljak od 5 do 7 stepeni, ali će subjektivni osećaj biti kao da je toplije.

U utorak od 7 do 17 stepeni, uz kišu i grmljavinu, prognozira portal Accuweather. U sredu oblačno, uz lokalne pljuskove, temperatura od 10 do 19 stepeni. Vreme slično i u četvrtak. Tek u petak ćemo, navodi ovaj portal, videti sunce, tada će se smenjivati oblaci i sunce, a temperatura će biti od 10 do 18 stepeni.

OBILNIJE PADAVINE

Od nedelje 12. maja do srede, 15. maja na području Srbije povremeno kiša, pljuskovi i grmljavine. Najviše padavina očekuje se tokom noći u nedelju na ponedeljak i u ponedeljak u zapadnim i jugozapadnim delovima zemlje, lokalno i preko 40 mm, upozorava Republički hidrometeorološki zavod na obilnije padavine.