Škola, onlajn nastava
Shutterstock/Juliya Shangarey
Škola, onlajn nastava

Shutterstock/Juliya Shangarey

Škola, onlajn nastava, Foto: Shutterstock/Juliya Shangarey

Zbog trenutne epidemiološke situacije na teritoriji grada Vranja, Gradski štab za vanredne situacije usvojio je preporuku da pojedine osnovne i srednje škole pređu na onlajn nastavu. Ova preporuka upućena je Ministarstvu prosvete radi dobijanja saglasnosti.

Na onlajn nastavu po preporuci prelaze četiri osnovne i pet srednjih škola.

Učenje na daljinu se preporučuje za učenike viših razreda navedenih osnovnih škola od 5 do 8 razreda i svih razreda srednjih škola.

Na osnovu najnovijih izveštaja i stručnog mišljenja Zavoda za javno zdravlje Vranje o povećanom broju obolelih učenika i zaposlenih od virusa COVID-19 u srednjim i osnovnim školama, Gradski štab za vanredne situacije usvojio je preporuku da sledeće osnovne i srednje škole pređu na onlajn nastavu, narednih 14 dana: OŠ "Vuk Karadžić", OŠ "Jovan Jovanović Zmaj"; -OŠ "Radoje Domanović",OŠ "Branko Radičević", Hemijsko-tehnološka škola, Tehnička škola, Medicinska škola "Dr Izabel Emsli Haton",-Ekonomsko-trgovinska škola i Gimnazija "Bora Stanković".

Gradski štab za vanredne situacije doneo je i zaključak o pojačanom nadzoru inspekcijskih službi u narednom periodu, a posebno će biti kontrolisan svaki vid organizovanja kojim se krše sve važeće epidemiološke mere.

Pročitajte još: