GUBI SE CEO PREDMET! Đake čekaju TRI VELIKE PROMENE od septembra, zbog jedne će biti MRTVI UMORNI!

Od sada će imati nove predmete!

Đaci
Đaci, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Osmake od septembra čekaju dve velike novine. Dosadašnji predmet tehničko i informatičko obrazovanje, zameniće dva nova.

Jedan je tehnika i tehnologija u okviru kog će đaci učiti i mnoge stvari važne za svakodnevni život od toga kako se primenjuju i kako rade električni aparati pa do toga kako se štedi energija, kako se održavaju kućne elektroinstalacije...

Drugi predmet biće informatika i računarstvo u okviru kog će učiti i mnogo napredniji rad na računarima - primenu formula u statistici, izradu grafikona, rad u “klaudu”, zaštitu ličnih podataka, šta su “open source” podaci.

Škola, đaci
Škola, đaci, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Izučavaće i programske jezike (Jupyter, Octave…), analize i grafičko prikazivanje nizova podataka.

Haradinaj u suzama! Ubijena majka, stravičan zločin u Prizrenu! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 07.08.2019. 12:19 Dielza je obaveštenje o tome da joj je majka ubijena podelila preko društvenih mreža. najnovija vest, alo, vest, Foto: Alo Sinoć oko 23 sata u Prizrenu stariji muškarac ubio je svoju suprugu, posle svađe.

Pored dva nova predmeta, fizičko će im biti dopunjeno nastavom iz zdravstvene kulture. Ovim programom je, pored atletike, gimnastike i sportova, uvedeno i učenje o prevenciji nasilja u sportu, rešavanje konflikata, značaj i uloga fizičkog vežbanja za profesionalna zanimanja u sportu, obrazovanju, vojsci…

Takođe, đaci će učiti kako vežbe utiču na organizam, kakav je značaj pravilne ishrane, koliko su štetni energetski napici, duvan i alkohol, kao i kako da ukažu prvu pomoć.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi