Lidl
Printscreen
Lidl, Foto: Printscreen

Dugo očekivani nemački diskontni lanac "Lidl" u osam sati jutros otvorio je vrata potrošačima u Srbiji. Ljudi su dolazili od pet ujutru na otvaranje, a gužve ne jenjavaju ni u popodnevnim satima. Redovi ispred prodavnica su, čini se, sve duži, a građani sve nervozniji.

Glavna pomama je za proizvodima na akciji, među kojima prednjače banane, čokolade i mlečni proizvodi čije su cene čak duplo jeftinije nego što smo navikli.

Pročitajte još:

Lidl, Foto: Alo.rs

Uskoro je krenula opšta ujdurma za ovom namirnicom, kupci su krenuli da se otimaju oko piletine, a bilo je i onih koji su bili spremni i da uđu u ozbiljniji sukob.

 

Iako su iz "Lidla" još pre nekoliko dana poručili da imaju velikih zaliha robe, nestrpljivi potrošači su krenuli u svađu i otimačinu, a video snimak iz jednog hipermarketa svedoči o tome koliko je narod i dalje pod uticajem prošlosti, perioda krize i sankcija, kada se na rafovima prodavnica nalazio samo senf, a za mleko se stajalo u redu satima.

Zaista tužan prizor:

 

 

Takođe, jedan od korisnika Tviter-a objavio je video snimak napravljen u Leskovcu na kojem se dve žene otimaju za pile. Situacija je bila na rubu eskalacije, vrlo lako je nakon otimačine, mogla da usledi i tuča.