HAARP
Profimedia
HAARP

Profimedia

HAARP, Foto: Profimedia

I naravno, zbog neoubičajno visokih temperatura za ovo doba godine, odmah je aktivirana "HAARP zavera" jer dok se ostatak Evrope smrzava, kod nas je "nenormalno vreme".

"Ubijaju nas sa HAARP antenama", "Zaista mislite da je ovo normalno?!", "Sneg dođe do granice i vrati se nazad jer nismo u EU", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Šta je HAARP

HAARP su izgradile američke vlasti kako bi korišćenjem visokih frekvencija istraživali zemljinu jonosferu, ali od samog početka programa devedesetih godina teoretičari zavera tvrde da je to zapravo postrojenje za kontrolu vremenskih prilika.

Ipak, istina je malo drugačija, pa tako meteorolog Đorđe Đurić za "Alo!" otkriva pravog krivca zbog koga temperatura ovih dana u Srbiji ide preko deset stepeni Celzijusovih.

- Reč je o čuvenom đenovskom ciklonu na severu Italije i mi smo od pre dva dana pod njegovim snažnim uticajem, jer on uslovljava veoma topli vazduh sa Mediterana prema Srbiji. Zbog toga je veoma toplo, ali i vetrovito, videli smo udare olujnog vetra juče kod nas. Već danas bi trebalo malo da oslabi i da topli vazduh sa Mediterana zameni hladniji vazduh sa severa, ali za sada za nas nema snega na vidiku. Prvog dana 2018. temperatura će ići i do 15 stepeni, a tako će ostati i sve do Božića. Naravno, ne brinite, zima je tek počela i sigurno će biti snežnih padavina - navodi Đurić.

Što se tiče vremena koje nas očekuje do kraja 2017, temperatura će uglavnom biti iznad proseka za ovo doba godine, s mogućim udarima olujnog vetra i slabijim padavinama, ali kako stvari stoje, neće biti ništa od pravljenja Sneška Belića.

Ovo vreme ne prija nikome

Očekivane biometeorološke prilike mogu doprineti pojačanju tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje astmatičarima, kao i osobama sa kardiovaskularnim i psihičkim problemima. Meteoropatske reakcije moguće su u vidu bolova u mišićima, glavobolje i neraspoloženja.

Komentari (14)

Bojan

29.12.2017 11:43

Unisti Srbije HAARP sigurno

Miroslav

29.12.2017 12:25

Moguće. Od Amerikanaca je sve moguće, nažalost zla najviše.

Pera Detlic

29.12.2017 12:36

Hoce da nas spale da nas nema.

zika

29.12.2017 13:16

Ma ne gasite HARP ovo mi toliko prija, sto kazu sirotinjska zima

Matori

29.12.2017 18:16

@zika - Е па Жико ако теби прија, има много људи којима не прија. Мој отац који је хронични болесник, је због овог времена на апаратима у болници и не добија, ако помислиш да будеш духовит. А ако не претекне, послаћу ти рачун за погребне трошкове. Пошто теби прија. А шта ћеш да једеш догодине, не знам, јер ће зима кад тад да истера своје, па макар у марту и априлу, уместо у јануару кад јој је време.

shomac

29.12.2017 14:55

Taj harp nisu cista posla definitivno. Ko zna sta nam rade, a da nismo mi svesni.

Cvece i prolece

29.12.2017 15:23

Kod mene u dvoristu nikle visibabe!!! Porane one ponekad,ali pred NG nikad! Mislim da ako je vreme stelovano,Srbiji svakako niko nije pozeleo prolece! Prosto,omaklo se! Ili nije? Nista nije slucajno. U svakom slucaju lepo je a i korisno.Ovom osirotelom narodu vajdica je i ogrev i odeca i obuca! Grip nam sleduje svakako u svakom slucaju! Pa i te bolestine su u dobroj meri planirane i navodjene!

x

29.12.2017 15:40

Jok more, šišarke su nije XAARP.

Dend

29.12.2017 16:14

Zasto je jedno vreme bilo "zabranjeno", a sad delimicno, da se pise o tom projektu na teritoriji Srbije ? Zasto sem zemlje koja je postrojenje montirala niko, pa mi Srbija, nije imao mogucnosti prici? Ko su ljudi koji obezbedjuju ovo postrojenje ? Na osnovu kojih uslova je izabrana bas Srbija za postavljanje postrojenja?Pitanja se namecu a ni za jedno odgovora nema !

Duce Putler

29.12.2017 21:15

@Dend - @Dend...HAARP je bio instaliran na Aljasci i nema veze sa Srbijom. Inače,projekat je davno ukinut.

Gubernator Klatimir Smutin

30.12.2017 00:42

@Dend - HAARP je bio američki projekat koji nikad nije bio instaliran u Srbiji već na Aljasci , ukinut pre par godina.Toliko je BIO obiman da bi ga neko u Srbiji možda i zapazio ! Eto vam odgovor na vaša pitanja.Slične projekte imaju i rusija,Norveška,Peru pa nije jasno zašto prozivate samo USA ?

Anribot

30.12.2017 06:17

@Dend - HAARP sistem je izgradjen u Srbiji, a onaj na Aljasci i dalje radi. Takodje, kao meru za ravnoteze prema USA i odbranu Rusije, Rusi momentalno imaju pet (5) HAARP sistema na svojoj teritoriji. Svaki put kada Amerikanci napadnu Srbiju, Rusija im uzvrati izazivanjem nevremena, uragana i tornada na njihovom tlu, od meksickog zaliva i obala Floride pa preko cele Amerike. Srbija je do sada bila napadana vise puta. Ameri koriste HAARP koji je instaliran u Srbiji i za napade na Rusiju.

THAAD

29.12.2017 18:54

Projekat HAARP je ugašen pre otprilike tri godine,tako da je njegovo pominjanje deplasirano.

18332527

30.12.2017 11:27

Glup je onaj koji ne veruje da harp sistem zaista postoji a još gluplji je onaj, koji misli da je to sistem koji ne može da se sakrije pod zemljom ,a najgluplji je onaj koji misli da pojedinci ne kontrolišu vreme i da je sve ovo prirodno.