Dr Igor Georgijev i dr Nataša Popović
Alo.rs
Dr Igor Georgijev i dr Nataša Popović

Alo.rs

Dr Igor Georgijev i dr Nataša Popović, Foto: Alo.rs

U osmoj nedelji akcije „,Alo!’ i ,Atlas’ daruju zdravlje“, koju zajedno organizuju Opšta bolnica „Atlas“ i „Alo! medija sistem“, dodeljivali smo besplatnu operaciju nosa (rinoplastika). Na našu adresu stigla su brojna pisma čitalaca, a u obzir su uzeti oni koji su dostavili urednu prijavu, talon, pet kupona.

Konzilijum lekara zaposlenih u toj ustanovi je nakon razmatranja zdravstvenih problema prijavljenih pacijenata odlučio da operaciju dobije čitateljka Samanta Bibić iz Majdanpeka.

Dr Igor Georgijev i dr Nataša Popović

Alo.rs

Samanta Bibić, Foto: Alo.rs

- Pored estetskog momenta, u ovoj slučaju je prisutan i dugogodišnji problem sa disanjem, dakle devijacija. Rinoplastika je verovatno najsloženija intervencija iz oblasti plastične odnosno estetske hirurgije na licu. Izvodi se u opštoj anesteziji i traje dva sata. Pored nosne pregrade, radićemo i korekciju nosne piramide - objasnio je dr Igor Georgijev, specijalista plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije.

Posle intervencije, pacijent iste večeri ili sutradan može da ide kući.

- Prva kontrola je nakon sedam dana, posle skidanja takozvanog splinta, zaštitne maske. Do tada, pacijentima savetujemo ograničene fizičke aktivnosti, a najvažnije je da se nos čuva od mehaničkih povreda - dodaje dr Nataša Popović, specijalista plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije.

Dr Igor Georgijev i dr Nataša Popović

Alo.rs

Prijava, Foto: Alo.rs

Nakon konzilijuma, pozvali smo Samantu i obavestili je o odluci tima lekara bolnice „Atlas“.

- Zbunjena sam. Ovo je prelepo iznenađenje! Pratim vašu akciju od početka i nadala sam se da ću biti izabrana. Od rođenja imam probleme sa disanjem koji me ometanju u svakodnevnom životu - rekla nam je Samanta.

Od sutra dodeljujemo dve usluge - set fizikalnih terapija ili operaciju ginekomastija.