Cisterne po gradovima zbog visoke temperature

alo/agenicje | vesti 2016-07-12 09:12:22 2016-07-12 09:12:22

Zbog najave tropskih vrućina, javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" postaviće danas na više lokacija u gradu cisterne sa pijaćom vodom. Cisterne i po Novom Sadu.

Milorad Milanković

U Beogradu, cisterne će biti postavljene na Trgu republike kod "Staklenca", na donjoj okretnici na Zelenom vencu, u Pionirskom parku i kod kružnog toka na Novom Beogradu na ulasku u Omladinskih brigada, navedeno je u saopštenju "Beokom servisa".

Cisterne će se na ovim lokacijama nalaziti od 10 do 18 sati.

Iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" takođe apeluju na građane da tokom vrelih letnjih dana racionalnije troše vodu, ne pune bazene i ne zalivaju bašte vodom iz gradskog vodovoda.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će danas i sutra u celoj zemlji, a u četvrtak, 14. jula, u centralnim, južnim i istočnim krajevima, biti veoma toplo sa najvišim temperaturama od 34 do 38 stepeni.

Zbog visokih temperatura koje su najavljene za naredna dva dana, "Vodovod" će na više lokacija u Novom Sadu postaviti cisterne i česme na hidrantima.

Davor Santrač iz Službe za informisanje "Vodovoda" navodi da će biti postavljeno pet česmi i dve cisterne.

"Odlučili smo da postavimo za početak česme na hidrantima, jer na taj način sugrađani mogu dobiti pitku, svežu i hladnu vodu.

Lokacije su Pozorišni trg 3, odnosno kod Srpskog narodnog pozorišta, Ulica Zmaj Jovina između brojeva 22 i 24, ispred Uspenske crkve, na uglu Bulevara oslobođenja i Futoške ulice kao i na uglu Novosadskog sajma i Hajduk Veljkove.

Pokušali smo da pokrijemo najfrekventnije lokacije. Takođe, biće postavljene i dve cisterne, jedna kod lokomotive na Železničkoj stanici, a druga kod Futoške pijace”, navodi Santrač za portal 021.

Expand player
Pogledajte više