NAJSTARIJI LESKOVČANIN PROSLAVIO 101. ROĐENDAN Čika Aca " Jorgandžija" otkrio tajni recept kako doživeti stotu! Šta treba jesti i piti da čovek bude zdrav!

U Leskovcu živi čak dvadesetak penzionera starijih od 90 godina

Aleksandar Stojanović, Čika Aca, Jorgandžija
Aleksandar Stojanović, Čika Aca, Jorgandžija, Foto: T.Stevanović/Alo

* Najstariji Leskovčanin Aleksandar Stojanović, čuveni čika Aca proslavio 101. rođendan

* Poznati jorgandžija otkrio recept za dugovečni život

* Čika Aca otkriva šta treba jesti i piti

Najstariji Leskovčanin Aleksandar Stojanović, čuveni čika Aca, u društvu prijatelja i komšija proslavio je 101. rođendan. Krepka starina je sve vreme sa gostima ćaskala i stajala, kako za domaćina nalažu stari leskovački običaji. Čika Aca je nutkao goste mezetlukom i hladnim tečnim osveženjima.

Nekada je bio poznati jorgandžija i imao razvijeni biznis pred Drugi svetski rat, a njegov recept za dug život je jednostavan.

Ceo Leskovac gleda u čudu poruku jedne Marije njenom dečku Dejanu!

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 13.05.2019. 15:10 Jedna Marija želela je da čitav Leskovac zna za njenu ljubav prema Dejanu. Poruka, Foto: Tomislav Stevanović Majski dani, bili oni vreli ili kišni, donose brojne ljubavi. Neke se od tih velikih ljubavi krunišu brakom u nekom od okolnih restorana, zapaženim po solidnom iću i piću i pijanim gostima.

 

„Umesto vode, najmanje tri puta dnevno pijem čaj sa malo meda od biljke vodopije, koje stari Leskovčani zovu ’gologuza’. Jedem pomalo, ali često, uglavnom čorbasto. Ne treba jesti tešku i zamašćenu hranu, jer bubrezi vole da plivaju u tečnosti“, kaže čika Aca.

 

On je prošle godine, na 100. rođendan, dobio Oktobarsku nagradu, najviše priznanje grada Leskovca za višegodišnji humanitarni rad. Ove godine u ime grada rođendan mu je, uz prigodan poklon, čestitao Milun Dinić, potpredsednik leskovačke skupštine. Inače, u udruženju penzionera kažu da u Leskovcu danas živi dvadesetak penzionera starijih od 90 godina.

"IDEM ULICAMA LESKOVCA I PLAČEM..." Snežanu ostavio muž posle 35 godina, deca uopšte ne mare za nju, a kao so na živu ranu usledio je još jedan frapantan detalj

MESTO U SRBIJI ZA SAMOUBISTVA I JOŠ NEŠTO Most na kojem policija mora da dežura: Nikada neću zaboraviti njene reči "pustite me da ZAVRŠIM SA SOBOM"

NJENE REČI ĆE VAS ODUŠEVITI Žena je počela da se porađa na putu do bolnice u Leskovcu, a onda je babica Marija postala heroj dana

BONUS VIDEO: Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi