TRAGIČNA PRIČA SRPSKOG GENERALA Ćerku Anu zvao je "tatinom zvezdom", ona se ubila, a Mladić ju je pred sahranu lično našminkao. Nikada se nije oporavio!

Istraga o smrti, navodno, nikada nije završena, jer bivši general VRS nije dozvolio.

Ratko Mladić
Ratko Mladić, Foto: Profimedia

Ana, jedna od najboljih studentkinja medicine, bila je miljenica svog oca Ratka Mladića. A onda je 24. marta 1994. godine uzela očev najdraži pištolj i u porodičnoj kući izvršila samoubistvo. Bivši komandant Vojske Republike Srpske posle ove tragedije se promenio i postao hladan.

Ana, koju je Mladić zvao svojom zvezdom, na oca je bila ponosna, posećivala ga je na ratištu, a onda se 1994. godine nešto dogodilo i podigla je ruku na sebe.

Bivši komadant Vojske RS oduvek je tvrdio da njegova ćerka Ana nije izvršila samoubistvo, već da je poginula "od srpske ruke", a posle hapšenja je čak rekao i da zna imena navodnih ubica.

Prema zvaničnoj verziji, 24. marta 1994. godine, Ana Mladić (24) izvršila je samoubistvo očevim pištoljem u porodičnoj kući u kojoj su u to vreme bili njeni brat i majka. U javnosti se dugo spekulisalo o motivima zbog kojih je Ana digla ruku na sebe.

Istraga o smrti, navodno, nikada nije završena, jer bivši general VRS nije dozvolio.

Ratko Mladić
Ratko Mladić, Foto: AP

Jedan vojni lekar je svedočio da je pištolj kojim se navodno ubila pronađen je u njenoj levoj ruci, iako je bila dešnjakinja. Obdukcioni nalaz pokazao je da je zrno ostalo u glavi, a s obzirom na to da je u pitanju „tetejac“, čije zrno ima ogromnu kinetičku energiju, neverovatno je da se zadrži u lobanji ako se puca iz neposredne blizine.

Gubitak ćerke Mladić je teško podneo, a Anu su pred sahranu obukli tehničari, ali je Mladić na sopstveno insistiranje poslednji put našminkao ćerku.

Smrt ćerke uticala je da se ponašanje Ratka Mladića drastično promeni, a oni bolje upućeni u dešavanja oko generala kažu da je posle tragičnog događaja Mladić potpuno promenio čak i ratnu taktiku.

U jednoj od svojih knjiga publicista Ljubodrag Stojadinović koji je dobro poznavao generala Mladića dok je ovaj bio na vrhuncu svoje vojničke moći, je napisao da je “gubitak ćerke mogao robusnom generalu da zamagli osećaj za patnje drugih, a naročito neprijatelja”.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Roko
  17/11/2018 - 20:49
  Nedaj se đenerale ziveo nam dugo dugo pa dok i tebe nasminkaju zadnji put
 • Korisnik: Gojko S
  17/11/2018 - 17:51
  Ocevi jedose trulo grozde A djeci zubi trnu
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi