Aleksinac
Printscreen
Aleksinac

Printscreen

Aleksinac, Foto: Printscreen

Tokom prošle nedelje u Aleksincu je od 179 testiranih bilo 30 zaraženih koronom, a od 110 testiranih početkom nedelje 19 je bilo pozitivno, pišu.

Prema novim podacima direktora Opšte bolnice u četvrtak 6. avgusta od 30 uzoraka bilo je šest pozitivnih, dok je juče od 39 građana zvanično pet novoobolelih.

Broj novoobolelih beleži blagi pad i dalje. Broj prvih pregleda u kovid ambulanti juče je 22 pacijenta, navodi Vidić.

Tiodorović podseća da je u ovoj maloj opštini na jugu uvedena vanredna siruacija preventivno, jer se naglo povećao broj pozitivnih na koronu.

Kaže da u Aleksincu nije alarmantna situacija, da 90 novozaraženih zbog kojih su mere pooštrene nisu oboleli u jednom danu, ali da su mere doprinele da ljudi ozbiljnije shvate situaciju.

Situacija u Aleksincu je u smirivanju, pod kontrolom, ali i dalje nepovoljna, jer ipak za jedno tako malo mesto ima veliki broj obolelih, koji lagano počinje da opada, barem prema njihovim podacima i onome što prati Institut za javno zdravlje, ali sporo.

-Mi možemo da kažemo da imamo tendenciju opadanja, ali ne smemo je naglašavati, moramo biti mnogo oprezniji, jer smo valjda stekli iskustva iz onog julskog perioda, kad smo mislili da je sve završeno - kaže Tiodorović.

Pročitajte još: