Pregled, Bolnica, Dom zdravlja, Lekar
Tanjug/Dušan Aničić
Pregled, Bolnica, Dom zdravlja, Lekar

Tanjug/Dušan Aničić

Pregled, Bolnica, Dom zdravlja, Lekar, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Stanovnici Borče i okolnih naselja će u januaru sledeće godine dobiti moderan dom zdravlja, što je samo početak velikih investiconih ulaganja u poboljšanje uslova života na levoj obali Dunava, kako žitelji ovog dela prestonice ne bi bili građani "trećeg reda", najavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

On je zajedno sa predsednikom opštine Palilula Aleksandrom Jovičićem obišao gradilište.

Prema rečima Vesića, dom zdravlja je najveći objekat primarne zdravstvene zaštite koji se gradi, jer ima oko 5.500 kvadrata. Građanima će na usluzi biti gotovo sve specijalizovane službe, od dečjeg odeljenja do ultrazvuka, tako da će oko 150.000 građana koji žive sa druge strane reke, na jednom mestu moći da ostvare većinu svojih medicinskih potreba.

- Ovo je samo početak naših velikih ulaganja na levoj obali Dunava - rekao je Vesić. - Grad zajedno sa opštinom Palilula nastavlja da integriše levu obalu Dunava u grad, kako građani koji ovde žive ne bi bili građani "trećeg reda", a što su ranije sigurno bili. U novembru će biti raspisan tender za izgradnju prečistača za preradu otpadnih voda u koji će ulaziti kanalizacija koju gradimo, a u decembru tender za izgradnju kanalizacije.

On je najavio da će 2021. godine početi izgradnja mosta na Adi Huji, što će biti još jedan most koji će povezivati levu obalu Dunava sa drugim delovima grada.

- U narednih desetak godina ovaj deo grada biće potpuno drugačiji. Neće biti samo bespravno naselje već naselje u koje će ljudi dolaziti sa željom da ovde žive, jer imaće sve uslove koje imaju i drugi građani Beograda.

Jovičić je istakao da je zadovoljan dinamikom radova na budućem domu zdravlja.

PROČITAJTE JOŠ