Bora Čorba/Žerar Depardje
Printscreen/YouTube
Bora Čorba/Žerar Depardje

Printscreen/YouTube

Bora Čorba/Žerar Depardje, Foto: Printscreen/YouTube

Poznati francuski glumac Žerar Depardje, koji se ranije predstavljao kao veliki prijatelj Srba, prihvatio je da glumi Slobodana Miloševića u prljavom šiptarskom propagandnom filmu koji satanizuje srpsku državu i srpski narod!

Depardje igra u albanskom filmu "Milošević i mi", čiji je reditelj Arben Kastrati iz Prištine, a koji se snima u albanskom gradu Đirokastri. Kako je objavljeno u tamošnjim medijima, radnja filma je smeštena u 2003. godinu i prati "tragičan život albanskih porodica posle rata na Kosovu 1999. godine"!?

Potvrda ove informacije stigla je juče direktno od premijera Albanije Edija Rame, koji je na svom Instagram profilu objavio fotografiju sa Depardjeom i budućim predsednikom vlade lažne države Kosovo Aljbinom Kurtijem.

"Usred dugog razgovora sa Aljbinom, gde smo razgovarali o mnogim temama saradnje i koordinacije između dveju vlada, imali smo posebnu pauzu sa kosovskim autorima i velikim glumcem Žerarom Depardjeom, koji snima film 'Milošević i ja' ovde u Albaniji", napisao je Rama na svom profilu.

Pročitajte još:

Podsetimo, Depardje je, osim vrhunskim glumačkim ostvarenjima, pažnju svetske javnosti privukao kada je decembra 2012. zbog problema sa neplaćanjem poreza izjavio da se odriče francuskog državljanstva. Januara 2013. zatražio je i dobio rusko državljanstvo, koje mu je lično uručio Vladimir Putin. Nedugo potom, u Podgorici je posle sastanka sa Milom Đukanovićem izjavio da želi da postane ambasador crnogorske kulture u svetu i da snima filmove u Crnoj Gori. Godinu dana kasnije Depardje je stigao i u Srbiju, za koju nije štedeo reči hvale, naročito zbog činjenice da, uprkos pritiscima sa Zapada, nismo uveli sankcije Moskvi. Tom prilikom uručen mu je i Zlatni pečat, najveće priznanje Jugoslovenske kinoteke, a primio ga je i tadašnji premijer Aleksandar Vučić.

Komentarišući preokret u Depardjeovom ponašanju, frontmen "Riblje čorbe" Bora Đorđević ističe da ga to nimalo ne iznenađuje.

- Jednom kreten, uvek kreten. Istina je da Depardje patološki mrzi Emira Kusturicu, pa samim tim i sve Srbe. Iskreno, žao mi je što je, bežeći od poreza u Francuskoj, dobio rusko državljanstvo. Žerar je poznat kao dobar glumac i kao čovek koji ne može da kontroliše sopstvena govna - kaže Đorđević u svom stilu.

Glumac Slobodan Ćustić kaže da je Depardjeu lična korist važnija od svega.

- Ko zbog materijalne dobiti menja otadžbinu, taj vodi računa isključivo o svojim interesima. Iz ličnog iskustva znam i da je Žerar vrlo nepristojan i problematičan čovek. Njemu ne bi trebalo pridavati previše značaja i marketinga. Nije nam on problem, već kolege iz Srbije koje su za šaku dolara i desetak aplauza spremne da budu deo projekta u kojem se blati i Srbija i naš narod - podvlači Ćustić.

Njegov kolega, glumac Rastko Janković ističe da svako ima pravo da se opredeli da li će da snima neki film ili ne.

- Ovome se može pristupiti sa dva nivoa. Prvi je profesionalni, gde svaki glumac može sebi da dozvoli šta hoće. Pročita scenario, ne ulazi da li je radnja istinita ili ne, a film često bude fikcija. A postoji i drugi, kada glumac misli svojom glavom. Tako sam ja 2000. godine odbio u Francuskoj da igram Albanca koji oslobađa Kosovo - zaključuje Janković.

Bonus video - Požar kod Starog dvora!