Bojana Ristivojević
Promo
Bojana Ristivojević

Promo

Bojana Ristivojević, Foto: Promo

U planu su nova iznenađenja u emisiji, ali ne želi da ih odmah otkriva već ističe da je cilj da se emisija još više približi i prilagodi mladoj publici, jer je upravo format za celu porodicu. Kaže da dobor poznaje Srbiju a za njene građane kaže da ih pokreću ili ljubav ili inat.

Da li ste zadovoljni uspehom emisije Prelo u našem sokaku koja se daje već šest meseci?

Mi uvek očekujemo više i postavljamo sebi visoke ciljeve. “Prelo u našem sokaku” je emisija koja je kolažnog tipa, zabavna je, edukativna, istinski rodoljubiva... emisija koja je za kratko vreme došla do srca naših gledalaca, ali je osvojila i ekipu koja na njoj radi. Funkcionišemo kao jedna velika porodica i radujemo se svim zajedničkim uspesima. Drago mi je kada od gostiju koji nam dolaze čujem lepe komentare, kada nam se jave kasnije sa utiscima, kada me zaustave na ulici ili u pekari i pohvale to što radimo. Naravno da želim da bude još bolje, da budemo najgledaniji ali za prve mesece i to kako sve izgleda, zaista mogu da kažem, punog srca, da jesam zadovoljna.

Koliko je teško spojiti moderno i tradicionalno u emisiji, što je njen osnovni koncept?

Nama nije teško da spojimo moderno i tradicionalno. Svaki od nas jeste spoj raznih suprotnosti, tako i naša emisija.Tradicija je deo nas, ne možemo je zanemariti i zaboraviti... način na koji su naši preci živeli, kuvali, pravili posuđe, oblačili se, ženili, borili... sve je to uticalo i nas kao osobe oblikovalo. Tracionalno i moderno su neraskidivo povezani.

Šta ste novo naučili o Srbiji i njenim ljudima tokom snimanja emisije?

Mnogo toga o Srbiji znam jer sam obišla svako selo i zaseok radeći emisiju "Provodadžija", a i privatno dosta putujem. Saznala sam neke legende koje se vezuju za razne krajeve, za autohtone vrste biljaka, to mi je jako interesantno. Mentalitet našeg naroda dobro poznajem. Mi smo posebni ljudi, ponosni, plemeniti, znatiželjni, vredni, uporni. Jedina mana nam je što volimo da se mešamo i tamo gde nam nije mesto i što nas najčešće pokreću ili ljubav ili inat... trećeg nema.

Bojana Ristivojević

Promo

Bojana Ristivojević, Foto: Promo

Koji deo Srbije za vas predstavlja iznenađenje?

Volim Sjenički kraj, meandre Uvca i Ledenu pećinu, polja puna konja, lekovitog bilja, dobrog i gostoprimljivog naroda. Taj kraj je poput nekog predela iz bajke,mesto gde se gnezdi beloglavi sup, gde je jedan od najlepših vidikovaca na svetu, mesto Molitva. Imam i mnogo prijatelja tamo i uvek se radujem kada imam vremena da ih posetim. Takodje predeli Ljubovije, oko Drine...

Ispričajte nam neku anegdotu sa snimanja.

Svaki dan se nešto novo desi i bezbroj je anegdota. Najinteresantniji su mi zapravo trenuci pre početka emisije kada smo Uroš, Nada Blam i ja u šminkernici, dok se pripremamo i pričamo o ljubavnim problemima i mnogo cemu. Ono što gledaoci ne čuju (a da čuju bili bismo najgledaniji na svetu i hit na Youtube-u) je to šta nam naš reditelj govori dok snimamo, to su obično raznorazni vicevi koji nas nasmeju do suza...

Kakvi su dalji planovi sa emisijom, da li ćete uneti neke nove elemente?

U planu su mnoga iznenađenja za naše gledaoce, ali to ćemo polako otkrivati. Ono što nam je cilj jeste da emisiju još više približimo i prilagodimo mladoj publici, jer Prelo je format za celu porodicu i decu i bake i deke...ovom emisijom vikednom od 11.00 do 14.00 mi želimo da postignemo da okipimo porodicu pred ručak, da nas zajedno gledaju i uživaju u onome što radimo za njih, za našu zajednicu i našu zemlju Srbiju čije lepote, bogatstvo i ljude slavimo.