Kuhinja
Alo!/Masanori Jošida
Kuhinja

Alo!/Masanori Jošida

Kuhinja, Foto: Alo!/Masanori Jošida

* U našu redakciju svakodnevno se javljaju čitaoci želeći da svoja iskustva podele sa "svetom" kako bi im skrenuli pažnju na određene probleme sa kojima se kao društvo suočavamo 

* Poruka je mnogo, ali jedna je posebno privukla pažnju naše redakcije

* Upozorenje: ova priča nije za svačiji želudac

Bojana je godinama radila kao kuvarica u više restorana u Pirotu, gde je i rođena. Počela je sa pranjem sudova i ribanjem podova, a završila kao Umal

Pomenuta gospođa obratila se našoj redakciji jer je, kako je rekla, razočarana današnjom omladinom koja "samo pije, puši i šmrče po javnim wc-ima".

Pročitajte još:

 

- Ova današnja žgadija voli da sedi po skupim restoranima, pije skupa pića i po kuloarima privodi ženske. To ne zna ni kako se zove, tek se juče ispililo, a već danas misli da je uhvatilo boga za ja*ca - kaže Bojana, naša verna čitateljka čije iskustvo smo morali da prenesemo kako bismo našim čitaocima skrenuli pažnju kakvih sve ljudi ima i da pri odabiru restorana i kafana u kojima se hrane moraju strogo da vode računa.

Razlog javljanja gore pomenute žene je sledeći:

Kako nam je objasnila, u njenu kuhinju (kuhinju restorana u kojem je zaposlena kao šef kuhinje) pre nekoliko nedelj primila je mladu ženu koja je trebalo da radi kao njen pomoćnik. Izvesna Marina radila je svega nedelju dana, a otpuštena je jer ju je Bojana zatekla u krajnje degutantnoj radnji.

Devojka je ćerka gazdinog dobrog prijatelja, koja se nedavno udala i želela je da nauči da kuva svom mužu. 

- Odmah sam videla da je mala uspijuša, neradnica koja je čitavog života živela na tuđuj grbači. Nije mi uopšte jasno što je molila da radi kod nas u kuhinji. Htela je da nauči da pravi pite i kolače, ali kad god sam joj nešto pokazivala, bledo me gledala i bila krajnje nezainteresovana - priča Bojana koja je jedno veče prisustvovala najgoroj sceni svog života.

- U lokal je došla ekipa momaka, koji su bili tu negde istih godina kao moja pomoćnica. Pitali su me za nju, rekli da je pozdravim, a onda naručili tri flaše vina, teleće čorbe i mešano meso. Konobar je to veče bio odsutan, pa smo ga Marina i ja odmenjivale na smenu. Kad je videla ko je došao zavukla se u kuhinju i ni da proviri. Prenela sam joj pozdrave, a ona se pravila blesava. Imali smo sve spremljeno od jela pa sam se duže zadržala u sali, a Marinino je bilo samo da servira hranu. Posle nekih 5 minuta, koliko sam se zadržala za stolom kod gostiju, vratila sam se u kuhinju, a nje za radnim pultom nije bilo. Zatekla sam je iza šporeta u čučećem položaju. Mokrila je u teleću čorbu! Zamalo da se ispovraćam! Počela sam da vrištom, pa momentalno nazvala gazdu, a ona me samo mrtva hladna pogledala, okrenula se i otišla - ispričala nam je glavna kuvarica, koja svoju pomoćnicu od te večeri više nije viđala u blizini restorana.

Čorba, pileća čorba

Shutterstock

Čorba, pileća čorba, Foto: Shutterstock