Bojan i Efrozina
Privatna arhiva/Toppress
Bojan i Efrozina

Privatna arhiva/Toppress

Bojan i Efrozina, Foto: Privatna arhiva/Toppress

 

Bojan Stanković (36) iz Mladenovca odabrao je za životnu saputnicu Efrozinu Umutoni Tujizere (26) iz Ruande, koju je upoznao putem interneta. „Ljubav preko žice“ krunisana je brakom, ali se zaljubljenom paru na putu isprečila birokratija.

Stigla potvrda iz Ministarstva! Srbija uvodi zabranu jedne vrste brakova!

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 11.09.2019. 08:29 Vest su potvrdili u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

„Upoznali smo se putem Fejsbuka. Mic po mic, posle klasičnog upoznavanja rodile su se i emocije. Ona je pisala da joj se mnogo sviđam i tako... Nas dvoje smo bili na četu šest meseci. Ja sam profesionalni vozač kamiona, a ona me je budila za posao i kratila moje duge vožnje i naporne puteve“, prepričava Bojan i kaže da su se prvi put na aerodromu u Kigaliju, glavnom gradu Ruande.

Bojan i Efrozina

Privatna arhiva/Toppress

Bojan i Efrozina, Foto: Privatna arhiva/Toppress

 

„Nemaju veze boja kože i religija. Ona mi se sviđala i pre nego što sam je video uživo i hteo sam da je povedem sa sobom, ali problem je bila viza, koja joj nije odobrena. Razlog je što će Efrozina, navodno, pokušati da emigrira. Pokušali smo kasnije ponovo, ali opet bezuspešno, Uprava za strance MUP-a Srbije ne dozvoljava. Sve što sam uradio bilo je legalno, ali nažalost još smo razdvojeni“, kaže Bojan.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Birokratija ipak ne može da stane na put onima koji se vole, pa su se Bojan i Efrozina venčali.

Bojan i Efrozina

Privatna arhiva/Toppress

Bojan i Efrozina, Foto: Privatna arhiva/Toppress

 

„Venčali smo se uz sve njihove običaje. Opštinsko venčanje je papirologija, kao i kod nas, ali u crkvi oblačimo njihovu nošnju. Sveštenik prvo izgovara deo iz Biblije, a onda mi kleknemo i onda se svi mole za nas. Nažalost, morao sam sam da idem tamo jer je put skup, tako da moja rodbina nije bila sa mnom. Njeni su me lepo prihvatili, ali ostaje da se napravi velika srpska svadba“, odlučan je Bojan. Tradicija je u Ruandi da devojka koja se udala mora da ide iz kuće. Međutim, Efrozinina situacija je specifična, zbog papira ne može kod mladoženje, ali ni da ostane u svojoj kući.

„Njena majka i sestre su svesne situacije i spremne su da sačekaju da Efrozina dobije vizu. Međutim, otac je tradicionalista i ne dozvoljava da posle venčanja ona ostane kod kuće, pa posle svadbe spava kod drugarica i rođaka. Ja joj šaljem novac jer nema posao“, kaže zaljubljeni Bojan.

Bojan i Efrozina

Privatna arhiva/Toppress

Bojan i Efrozina, Foto: Privatna arhiva/Toppress

  POHLEPNA MLADA POSVAĐALA SRBIJU! Za ljude koji nisu dolazili na svadbu imala sramotan zahtev! Naredbu bez blama objavila na društvenim mrežama!

“TRPIM SRAMOTU 20 GODINA” Njen muž zarađuje milione, može da kupi sve što poželi, ali iza zlatne fasade krije se bolna istina!

ven

„Ne odustajemo od apliciranja za vizu: ovaj put ćemo priložiti venčani list, i opštinski, i crkveni, sa pečatom. Nadamo se da će državne službe uvideti besmislenost toga da venčani par drže u različitim državama. Ja nažalost veze i kontakte da sve ubrzam nemam, pa nam ostaje samo da se nadamo da će se neko iz Ambasade Srbije smilovati i pustiti Efrozinu da konačno dođe u Srbiju“, zaključuje Bojan.

 

 BONUS VIDEO: Mladenački ples Milojka i Milijane! Golupčići zaplesali uz emotivnu pesmu i poljupce!

 

Komentari (1)